21.9.2015

Ihon hyvinvoinniksi

Vauva-arjen kuulumisten ja kommellusten lomassa ajattelin kirjoittaa vaihteeksi jostain ihan muusta, nimittäin luonnonkosmetiikan käytöstä, johon olen tykästynyt tosi paljon!

Aloin käyttää luonnonkosmetiikkaa ihonhoidossani raskausaikana, ja se on pysynyt kovassa käytössä siitä lähtien. Olen vähän sellainen sekakäyttäjä, ja kylppärin kaapista löytyy sekä "tavallisten" merkkien että luonnonkosmetiikan purkkeja ja puteleita. En myöskään suosi mitään tiettyä merkkiä, vaan innostun kokeilemaan vähän milloin mitäkin, tarpeen, fiiliksen ja erilaisten tuotteiden lupaamien ominaisuuksien mukaan. Myös paljon hehkutettuja hittituotteita on hauska kokeilla, ja mieluiten hankinkin jotain sellaista, mistä olen kuullut kehuja. Meikeissä taas olen jo pitkään ennen raskausaikaakin suosinut mineraalimeikkejä, jotka sisältävät vähemmän tai eivät ollenkaan keinotekoisia säilöntäaineita, väriaineita tai hajusteita sekä kokonaisuudessaan huomattavasti vähemmän ainesosia kuin tavalliset meikit.

Pidän paljon luonnonkosmetiikkaan liittyvästä ajatuksesta, että kehoon ei imeytetä hirveitä määriä keinotekoisia tai "ylimääräisiä" aineita. Toki nämäkin tuotteet jollain tapaa teollisesti valmistetaan, mutta haluan kuitenkin uskoa, että luonnonkosmetiikan tuotteet ovat puhtaampia ja turvallisempia kuin synteettinen kosmetiikka. Luonnonkosmetiikan käyttö tuntuu myös hellävaraisemmalta vaihtoehdolta herkälle ja hormonaalisiin muutoksiin helposti reagoivalle naamataululleni. Kun joka tapauksessa kasvoilleni jotakin läträisin, valitsen mieluummin tuotteita, jotka sisältävät luonnollisia tai luonnollista alkuperää olevia ainesosia kuin jotakin täysin keinotekoista.

Luonnonkosmetiikan käyttöäni rajoittaa jonkin verran tuotteiden korkea hinta. Esimerkiksi puhdistusvaahtoa olen viime aikoina käyttänyt ihan tavis merkeiltä, koska monien kymmenien eurojen satsaaminen sellaiseen, mikä huuhdellaan kasvoilta kokonaan pois, tuntuu vähän tyhmältä vaikka onhan putsareilla myös hoitavia ominaisuuksia. Alehaukkana tilailenkin purnukoita pääasiassa nettikauppojen alennuksista ja mielellään vielä paikoista, joista postikulut ovat ilmaiset, kuten Biodellyltä, Beautybaysta tai Feeluniquelta. Saa nähdä joutuuko näistä ostoksista tinkimään sitten kun ensi keväänä kuukausittain tilille tipahtava vanhempainraha vaihtuu reilusti pienempään kotihoidontukeen...

Kuvissa esiintyvät viimeisimmät hankintani, joista ajattelin kirjoitella lisää kunhan ne pääsevät kunnolla käyttöön. Kaipailin vähän aikaa sitten uutta puhdistavaa kasvonaamiota edellisten loppuun käytettyjen tilalle, ja päädyin jostain lukemaan kehuja Madaran syväpuhdistavasta mutanaamiosta. Biodellyltä ostoskoriin etsiytyi naamion lisäksi myös saman merkin  AHA-hedelmähappoja sisältävä kuorinta sekä alessa ollut Weledan rauhoittava Manteli-kasvoöljy. Myöhemmin siis luvassa käyttökokemuksia edellä mainituista sekä muistakin luonnonkosmetiikan tuotteista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti