25.9.2015

Maalaushommia

Heräsin vauvan käden- ja jalanjälkien painamiseen vähän myöhään, sillä ihanin muistohan olisi, kun nuo jäljet olisi painettu pikkuisista kätösistä ja jaloista jo ihan silloin ensimmäisillä viikoilla. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vai?


Tarkoitus on kyllä ollut tehdä tämä jo jonkin aikaa, ja kaupasta ostetut sormivärit ovat lojuneet pöydällä muistuttamassa asiasta. Nyt kun viime tiistain vauvakerhossa oli ohjelmassa painaa jälkiä koristeeksi jotakin seurakunnan tapahtumaa varten, päätin, että on viimein aika ryhdistäytyä tässä hommassa kotonakin. Maalina käytin ihan tuollaisia tavallisia Tokmannilta löytyneitä sormivärejä, ja erikokoisia ja -värisiä pahvinpaloja kaivelin omista jemmoista. Vähän mietin kuinka turvallisia tuollaiset maalit ovat vauvan iholle, mutta eivätpä ne värit siinä kauan ehtineet kuivumaan. Maalausoperaatio suoritettiin kylppärin lattialla, ja pahoilta sotkuilta vältyttiin, kun herra maalarimestari sai olla vaippasillaan sanomalehdillä vuoratun hoitoalustan päällä.

Jalanjälkien painaminen sujui aika hyvin ja niitä painettiin paljon! Nyt voi valita parhaat kuvat päältä ja tallettaa niitä vauvakirjan väliin tai vaikka kehyksiinkin. Joskus vuosien päästä on hauska vertailla 40+ koon jalkaa näihin pieniin tepsuttimiin. Kädenjälkien painaminen olikin sitten vähän toinen juttu. Pojan kädet menivät niin tiukasti nyrkkiin, että oli täysin mahdotonta saada avonaista kämmentä pahvia vasten eikä hommasta tullut yhtään mitään. Kokeilin vielä myöhemmin painaa pelkkiä sormenjälkiä, mutta ainakaan näillä maaleilla se ei onnistunut yhtään sen paremmin, vaan jäljistä tuli pelkkää suttua. Ehkä nukkuvalta vauvalta kädenjälkien painaminen saattaisi onnistuakin, mutta me taidetaan tyytyä nyt pelkkiin jalanjälkiin.Muutamista jalanjäljistä tuli tosi onnistuneita, mutta ne kädenjäljet näyttivätkin sitten tältä:

2 kommenttia:

  1. Ihanat ^_^ munkin pitäisi nyt vihdoin saada aikaiseksi tehdä nämä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä vaan sutimaan! :) Kiva tietää etten ole ainut mattimyöhänen :D

      Poista