23.9.2015

Tanssi mun vauvani

Minulta löytyy täältä kotoa yksi innokas ja sopivasti syliin mahtuva tanssikaveri, ja meille onkin tässä pikkumiehen kanssa muodostunut tavaksi pistää aamupäivisin pienet jamit pystyyn!


Yleensä pojalle tulee jossain kohtaa aamupäivää sylivaihde päälle, jolloin mikään muu kuin sylissä olo ei kelpaa. Silloin laitan musiikit soimaan, ja tanssahtelen ja jammailen vauva kainalossa ympäri asuntoa. Otan tämän itselleni samalla pienen jumpan kannalta niin homma ei tunnu ollenkaan niin tylsältä kuin mitä pelkkä musiikin tahtiin heiluminen saattaisi olla. Viimeistään puolen tunnin tanssien jälkeen pojalla alkavat silmät luppaamaan siihen malliin, että istahdamme rauhassa sohvalle unisyötölle, jonka jälkeen hänet saa yleensä helposti asettumaan vaunuihin päivän ensimmäisille päikkäreille. Ajoituksessa saa vain olla tarkkana, sillä välillä poitsu ehtii simahtaa syliin kun vielä tanssitaan.


Soittolistalla meillä on ollut kovassa käytössä ystävältä saatu Vauvan vaaka lauluja ja leikkejä vauvaperheille. CD ja siihen kuuluva kirja ovat musiikkikasvatuksen ammattilaisen Soili Perkiön sekä lastenkirjailija Hannele Huovin käsialaa. Kuvituksesta vastaa puolestaan lastenkirjailija ja kuvittaja Kristiina Louhi. Takakannesta selviää, että teos on jatkoa aiemmin ilmestyneelle Vauvan vaaka -nimiselle runokirjalle, jonka runot Perkiö on säveltänyt lauluiksi. CD:ltä löytyy viisi runoa sekä 20 laulua, joihin löytyy sanat ja nuotit kirjasta. Kirja sisältää myös vinkkejä laulujen tahtiin liikkumiseen ja leikkimiseen. Vauvan vaaka oli minulle jo entuudestaan tuttu, mutta oli kiva yllätys saada se lahjaksi, sillä omasta takaa sitä ei kuitenkaan vielä löytynyt.Me fanitetaan pojan kanssa Vauvan vaakaa kovasti. On kiva kuunnella muutakin kuin niitä perinteisiä ja loppuun kulutettuja lastenlauluja. Vauvan vaa'an laulut on myös säestetty mielestäni tosi kauniisti ja taustalla kuuluu monenmoisia soittimia. Musiikissa välittyy erilaisia tunnelmia Afrikan mustasta yöstä hiirten ja sisiliskojen maailmaan, ja lauluissa kuuluu myös kansanmusiikin vivahteita. CD:ltä löytyy reippaita rytmikkäitä lauluja, mutta myös rauhallisia ja tunnelmallisia kappaleita, jotka kävisivät vaikka unilauluiksi. Kirjan leikkejä ei olla vielä ehditty testaamaan, mutta niitä voisi kokeilla sitten kun poika on vähän isompi ja sylissä körötykset ja hyppyytykset onnistuvat.

Me tykätään!

2 kommenttia:

  1. Näyttää kivalta tuo kirja! Ja näemmä laulut, joiden tahdissa vauvakerhossa leikittiin, löytyvät tuolta cd:ltä. Olivat minulle ihan uusia ja vieraita, mutta hauskoja kyllä. Ja huomaa tosiaan että on ammattilainen asialla laulujen takana. Pitääpä katsoa jos hommaisi tuon kotiinkin, erityisen kivalta tuntuu tuo, että siinä on nuotillinen lauluvihko mukana - nopeuttaa tämä äipän oppimista kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Noita löytyy ainakin kirjakaupoista ja oon joskus lainannut kirjastostakin. CD ja kirja taitaa olla myynnissä erikseen. Meilläkin on vauvakerhossa soinut nuo laulut :)

      Poista