17.9.2015

Ympäri mennään...

Viime päivinä pojulla on ollut kova ähellys päällä yrittäessään kääntää itsensä selältä vatsalleen, ja eilen se sitten tapahtui ensimmäisen kerran, ihan yhtäkkiä!

Tulin juuri sopivasti toisesta huoneesta katselemaan miehen ja pojan touhuja lattialla, jotain juteltiin ja hups vaan yhtäkkiä poika oli vatsallaan pää pystyssä. Pikkumiehellä oli vähän väsy päällä ja tämä alkoi lähinnä kiukutella suuren saavutuksensa jälkeen. Isä puolestaan hurrasi, ja äiti ei meinannut ollenkaan ymmärtää mitä juuri tapahtui; minun pieni vauva kääntyi!

Kyljelleen kääntyminen ja siitä eteenpäin yrittäminen oli alkanut lisääntymään ihan tässä viimeisen viikon aikana. Olkapää ja käsi jumittivat kuitenkin vielä edessä muun vartalon jo käännyttyä, mutta eilen poitsu jotenkin sai homman toimimaan. Päinmakuulta selinmakuulle on tapahtunut kiepsahduksia jo aiemmin, mutta ne ovat mielestäni olleet lähinnä vahinkoja, kun painava pää on kipannut sivulle. Lueskelin pampers.fi-sivuilta, että vauvat oppivat kääntymään yleensä 3–6 kuukauden iässä, jotkut etevät ilmeisesti jo aiemmin. Vielä ei ole uusia täysiä kääntymisiä tapahtunut, mutta kaikki valmiudet siihen taitavat kuitenkin nyt löytyä. Voi tätä pienen ihmisen ihmeellistä elämää! :')

Kuvat ovat parin päivän takaa, kun pojalla oli kovat harjoitukset käynnissä heti herättyään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti