19.10.2015

Äidinmaitojäätelötehdas

Mistä lie tämänkin idean joskus bongasin: äidinmaidosta voi nimittäin valmistaa myös jäätelöä vauvalle, ja pakkohan sitä oli päästä kokeilemaan. Ideana tässä erikoisjätskissä on siis, että kylmä imeskeltävä lievittää hampaita tekevän vauvan ikenien kutinaa ja kuumotusta ja mikäs muu toimisi jäätelön raaka-aineena pienelle imetettävälle kuin äidinmaito. Meillä ei varsinaisesti ole vielä ainakaan näkyviä merkkejä hampaiden tulosta käsien ja sormien syömistä lukuun ottamatta (mitä kai lähes kaikki tämän ikäiset muutenkin harrastavat), mutta kokeiltiin jätskiä kuitenkin. 

Äidinmaitojäätelön valmistamista varten hommasin tuollaisia NUK-merkkisiä vauvojen/lasten mehujäämuotteja, joita myydään ainakin isommissa marketeissa. Sitten vain pumpatut maidot muotteihin ja pakkaseen jäätymään ja odottelemaan lopputulosta! NUKin muoteissa on iso kahva, josta vauvan on helppo pidellä kiinni, ja muotit saa kiinnitettya toisiinsa tuollaiseen neliömuodostelmaan, josta yksittäisen muotin saa myös napsaistua irti. Kuvissa huurteiset muotit on juuri otettu pakkasesta. Tuli muuten mieleen toimisiko jäätelön valmistaminen samaan tapaan myös äidinmaidonkorvikkeella, mikäli sellainen on käytössä? Joku viisaampi voisi tietää?

Tähän mennessä olen tarjonnut pojalle äidinmaitojäätelöä pari kertaa. Tämä tajusi heti, että kyseessä on herkkua ja imeskeli kylmän jätskin ahneesti menemään. Tarjoiltavan kylmyys ei tuntunut haittaavan, vaikka rintaruokittuna poika on tottunut aina samanlämpöiseen syötävään. Muotti ei vielä kokeilukerroilla pysynyt täysin pojan omien kätösten hallinnassa, mutta äidin pienellä avustuksella jätski löysi hyvin tiensä suuhun. Muoteilla tulee aika leveän mallisia jäätelöitä ja pienen vauvan olisi varmaan helpompi imeskellä hieman kapeampaa mallia. Aika paljon maitoa valui myös pojan rinnuksille ja koko suunympärys oli aivan sulaneesta maidostä märkä, kun herkutteluhetki tuli päätökseen Mitään ihan siistiä hommaa tämä ei siis ole, mutta mikäpäs pienen vauvan kanssa olisikaan.


Äidinmaitojäätelön valmistus oli hauska kokeilu, ja nyt kun tiedetään, miten homma toimii, niin varmasti palataan jäätelöiden pariin sitten kun hampaiden tulo ja ikenien kipuilu alkaa toden teolla. Turha hankinta tämä ei muutenkaan ollut, sillä myöhemmin muoteilla valmistuvat äidinmaitojäätelön lisäksi vaikkapa kotitekoiset mehujäät tai jäiset smoothiet taaperolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti