17.10.2015

Pikkumies liikkeellä!

Pojan pitäisi varmaan useamminkin mennä isomummolleen hoitoon, niin kuin viime maanantaina sillä välin, kun minulla oli aika suuhygienistin vastaanotolle. Hoidossa oli aloitettu kovat ryömimisharjoitukset, ja näytti siltä, että poika oli viimein hoksannut, miten käsillä pitäisi vetää itseään eteenpäin samalla kun jalat potkivat takana. Myöhemmin päivällä kotona tuijotin hämmentyneenä poikaa, jonka pää tuli jo reilusti leikkimaton reunan yli, vaikka juuri hetki sitten olin laskenut tämän aivan keskelle mattoa sitten lähtikin jo raporttia miehelle töihin: meidän vauva LIIKKUU!


Ryömimisharjoitukset ovat tuon maanantain jälkeen jatkuneet ahkerasti koko viikon. Mitään suuria matkoja poika ei vielä etene, eikä vauhti tietenkään ole mikään päätä huimaava, mutta niin tuo pikkumies vain saa kerta toisensa jälkeen puskettua itsensä matolta lattialle ja vaihdettua välillä suuntaakin. Etenkin kauemmas asetetut kirjat tuntuvat houkuttelevan poikaa liikkumaan. Rauhalliset päivät kotona taitavat siis pian olla takanapäin ja kohta täytyy äidillä olla silmät selässäkin, apua!


Tuo maanantain hoidossa olo oli muuten ensimmäinen kerta, kun poika oli hoidossa kodin ulkopuolella sekä jonkun toisen kuin vanhempiensa hoidettavana. Kaikki oli sujunut hyvin: nukkuvana hoitoon viemäni poika oli jatkanut uniaan vielä hyvän aikaa, syönyt herättyään maitoeväät pullosta ja tosiaan aloittanut armottomat treenaukset liikkeelle päästäkseen. Huomenna poika pääsee vuorostaan isovanhempiensa hoteisiin muutamaksi tunniksi, kun iskä ja äiti ottavat vähän kahdenkeskistä lapsivapaata ensimmäistä kertaa sitten vauvan syntymän, alkaa olla jo aikakin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti