15.10.2015

Puruleluja joka lähtöön

Meiltä löytyy sekalainen valikoima erilaisia puruleluja, joita on käytetty paitsi puhtaasti leluina, myös kokeiltu helpottamaan ikenien mahdollista kutinaa, annettu käsien ja peukalon sijaan järsittäväksi sekä käytetty eräänlaisena tutin korvikkeena, kun nelikuinen pikkumies on oikeastaan vasta nyt ruvennut hyväksymään jonkin verran ihan oikeaa tuttia.

Ainun MAM-puruleluja meiltä löytyy kolme kappaletta: sinivalkoinen Starter-renkula, äitiyspakkauksesta tullut kolmisakarainen Cooler sekä tutin korvikkeena käytetty pienikokoinen Bite & Relax. Näistä Starter on pakkaustietojen mukaan tarkoitettu kaikkein pienimmille vauvoille yhden kuukauden iästä eteenpäin, mutta meillä se on toiminut käytössä ehkä huonoiten. Pienen vauvan on varmasti helppo tarttua pyöreän muotoiseen leluun, mutta vauvan suussa tuo ei ainakaan meillä ole pysynyt oikein mitenkään päin, ja poika saa kutiteltua sillä lähinnä huuliaan. Tuo ympyrän muoto on siis vain liian laaja.

Bite & Relax oli jossain vaiheessa ihan kätevä tutin korvike: poika söi sitä tutin tapaan lyhyitä aikoja ja purulelun isompi puoli pysyi pienessä suussa hyvin. Kuvissa siinä on kiinni tuttinauha, joka on ihan kätevä varuste, kun tutti pysyy sellaisen avulla paremmin menossa mukana, eikä jatkuvasti putoile lattialle. Äitiyspakkauksesta tullut Cooler on otettu oikeastaan vasta hiljattain käyttöön, ja se on myös osoittautunut oikein hyväksi nyt kun poika on alkanut syömään kovasti peukkuaan. Nuo sakarat saa hyvin sujautettua suuhun ja renkulasta on hyvä pitää kiinni. Cooleria voi viilentää jääkaapissa, jolloin se lievittää ikenien kutinaa hieman paremmin, mutta me ei olla sellaista vielä kokeiltu.

Oma lempparini meidän puruleluvalikoimasta on Sophie la Girafe, joka on 100% luonnonkumista valmistettu erittäin pehmeä purulelu. Sohvi-kirahvi on ranskalainen klassikkolelu, joka on maalattu käsin elintarvikepohjaisilla väreillä eikä se siten sisällä haitallisia kemikaaleja. Äitinä tietysti tunnen helposti vetoa lapselle turvallisista materiaaleista valmistettuihin tuotteisiin jo ennen kuin olen niihin edes kunnolla tutustunut, mutta tämä Sohvi-kirahvi ei suinkaan osoittautunut miksikään turhaan kehutuksi höpöhöpö-tuotteeksi! 

Kuva täältä.

Sohvi ei ole siis pelkästään äidin lemppari, vaan tuntuu, että poikakin siitä kovasti tykkää tiedä sitten johtuuko siitä, että kirahvia tulee myös tarjottua useimmin... ;) Sohveja löytyy myös toisenlaisia malleja, mutta meillä on tuo kahvoilla varustettu So Pure -pururengas, josta vauva saa hyvin napattua kiinni. Poju on nopeasti oppinut jo aika taitavaksi kirahvin käsittelijäksi, ja taitaa tuo purulelujen käyttö kehittää hyvin myös sorminäppäryyttä. Eniten poika on tähän mennessä tykännyt järsiä kirahvin päätä, ja varmaan nuo kirahvin korvat kutittelevatkin kivasti ikeniä. 

Sellaisia puruleluja meiltä löytyy. Kylläpä sitä sai kummasti tekstiä aikaan tällaisestakin aiheesta, vaikka luulin, että tästä tulee ihan lyhyt juttu :D

2 kommenttia:

  1. Meillä on se perus Sohvi, mutta toi kyllä vaikuttaisi muotonsa puolesta paremman vauvan käteen sopivalta! Ja joo, itsekin välillä huomaan ja vähän huvitunkin siitä, miten jostain ihan pienestä vauva-asiasta saakin niin paljon tekstiä aikaiseksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä ollut tosi hyvä! Hyvin pysyy käsissä ja on mukavan taipuisa niin varmaan senkin takia helppo käsitellä. Joo, tässä äitiyden myötä osaa pian luennoida vaikka mistä :D

      Poista