27.7.2016

Jammaillaan

Meidän pikkumiehestä on tässä kesän aikana kuoriutunut melkoinen jammailija. Kun jostain kuuluu musiikkia, ollaan sitten kotona, autossa, kylässä, tai vaikka rannalla, missä jonkun mankasta kuuluu kesäisen keinuva musiikki, alkaa pää nyökkäillä musiikin tahtiin ja kohta myös kädet heilua etusormet pystyssä. Hauskaa, miten poika on oppinut nopeasti vanhempien pienellä esimerkillä tällaisia ihan omia "tanssiliikkeitä".

Ykkössuosikki musiikkirintamalla on tällä hetkellä Fröbelin Palikat, joiden samannimistä levyä ollaan soitettu uudestaan ja uudestaan. Tosin kelpaa pojalle hyvin myös iskän autoradiosta valitsema raskaampi rockikin. Fröbeleiden kohdalla homma menee näin: poika osoittaa ensin cd-soitinta, mikä tarkoittaa, että masiina täytyy laittaa päälle. Seuraavaksi määrätietoinen etusormi osoittaa kahta pehmokaveria, jotka majailevat yleensä hyllyn päällä, ja se taas tarkoittaa, että Aku ja Hessu täytyy ottaa mukaan jameihin (noita kaveruksia ei tullut tähän kuvattua, mutta ne näkyvät tässä aiemmassa postauksessa). Sitten äiti hytkyy nämä kaikki kolme kaverusta sylissään ja siitä jammailuja jatketaan alhaalla lattian tasossa. Huvittavaa, ja samalla suloista, että nuo samat pehmokaverit täytyy ottaa mukaan joka ikinen kerta.

On muuten ihan mahtavaa, että Fröbelin Palikat keikkailee edelleen. Omassa lapsuudessani renkutimme tätä samaa levyä ja toista Sutsisatsi-nimistä c-kasetilta kotona ja automatkoilla siihen malliin, että isäni muistaa kappaleet vieläkin. Olisi aika hienoa päästä vielä jonain päivänä Fröbeleiden keikalle fiilistelemään ja nostalgisoimaan oman lapsen kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti