22.8.2016

Metsäretkellä Muutien kanssa

Yhteistyössä Mammalandia ja Muuti

Vilahtiko mustikkamättäällä juuri leijona? Näinkö oikein, että karhu ja panda hengailivat yhdessä tuolla kannon luona? Ihan kuin puussa olisi oravan lisäksi kiipeillyt myös apina ja koala! Mitä täällä oikein tapahtuu?

Emme ole suinkaan tulleet eläintarhaan, vaan Muutilaan. Muutila on tulevaisuuden metsä, jossa viidakon, savannin ja pohjolan metsien eläimet elävät sulassa sovussa keskenään. Metsästä löytyy eläimille monenlaisia herkkuja: marjoja, hedelmiä ja kasviksia, jotka sekoittuvat keskenään herkullisiksi smoothieiksi. Me löysimme pojan kanssa elokuisella metsäretkellä loppukesän mustikoita ja muutaman kullankeltaisen kanttarellin, mutta eväskassista löytyi näitä Muutin meille lähettämiä smoothietuotteita. Osa mauista saapuu kauppojen hyllyille vasta loppuvuodesta, minkä vuoksi ne esiintyvät postauksen kuvissa hopeanvärisissä mallipakkauksissa.

Muuti on lapsille ja vähän isommillekin suunnattu tuotesarja, johon kuuluu terveellisiä smoothieita, mehuja ja limonadeja. Tuoteperhe koostuu Muuti Luomu -sarjasta sekä Muuti Arktinen maku -sarjasta, jossa esiintyvät Pohjoismaista tutut eläimet. Muuti-välipalat ovat lisäaineettomia, maidottomia ja gluteenittomia eivätkä ne sisällä lisättyä sokeria. Olen pannut merkille, että tällaiset vauvoille ja lapsille suunnatut smoothietuotteet tuntuvat yhtäkkiä lisääntyneen valtavasti ja niitä löytyy nykyään monelta eri valmistajalta. Itseäni vanhemmilta äideiltä olen kuullut, että tällaisten tuotteiden valikoima oli aiemmin hyvin suppea, eikä näppäristä silikonikorkeista ollut tietoakaan. Kiitos kuitenkin näiden tuotteiden keksijöille, sillä meillä smoothiepussit ovat kuuluneet eväsretkien ja välipalahetkien vakiovarusteisiin jo pitkään!  
 
Vaikka olemme käyttäneet samankaltaisia tuotteita jo pidemmän aikaa, maistelimme Muuteja vasta nyt ensimmäisen kerran. Taaperolle Muutit ovat uponneet mainiosti lukuunottamatta Orava Muutia, jonka sisältämä tyrni taitaa olla hänelle vielä vähän vieras maku. Hedelmä- ja marjasmoothieiden lisäksi Muutien joukosta löytyy kolme Voimamuutia, jotka ovat vähän tuhdimpaa tavaraa sisältämänsä riisiproteiinin vuoksi. Oma suosikkini Muutiperheestä onkin Panda Voimamuuti, joka sisältää päärynää, kaakaota, kookosta ja riisiproteiinia, näitä kaikkia luomulaatuisina tietenkin. Leijona Voimamuuti tulee hyvänä kakkosena, sillä raikas mango-persikka-yhdistelmä toimii omiin makuhermoihini aina. 
 
Lähimetsästämme löytyi kaikenlaista tutkittavaa ja aamupäivän aurinko loi sinne tänne pieniä valoisia "huoneita". Valaistus oli jotenkin jännittävä ja taianomainen metsän tummanpuhuvaa taustaa vasten, välillä tuntui kuin olisi ollut ihan jokin muu vuorokaudenaika kuin aamu. Metsän äänimaailma on ihanan rauhoittava ja retket lähimetsään voisi ottaa taaperon kanssa tavaksi. Muuteja pakkaamme eväskassiin varmasti vielä toistekin. 

Käykää ihmeessä kurkkaamassa myös Muutin hauskat kotisivut ja Facebook-sivut. Myös Mammalandia löytyy Facebookista täältä.
 
Muutit lukuunottamatta Leijona Voimamuutia saatu

2 kommenttia: