15.8.2016

Voihan välikausi

Kai se on jo pakko alkaa miettiä vähän syksyä. Ja kai se on pakko alkaa totutella siihen, että vaikka omassa vaatekappisani riittää käyttökelpoisia vaatteita, tarvitsee kasvava lapsi säännöllistä vaatevaraston päivitystä, etenkin vuodenaikojen vaihtuessa. Lasten välikausivaatteet, ja ylipäätään ulkovaatteet, ovat minulle ihan uusi maailma. Viime syksynä ei tarvinnut paljon vaatteiden vesipilariarvoja tai kulutuksenkestoa miettiä, kun työntelin villahaalariin tai fleeceasuun puettua vauvaa vaunuissa. 

Tarkoitukseni oli bongailla välikausihaalareita jo kesän alennusmyynneis, mutta asia vähän unohtui siinä hääjärjestelyiden ja kesänvieton lomassa. Nyt kun alkoi jo tuntua siltä, että syksyn vaatehankinnoilla olisi pian hoppu, päätin mennä helpoimman kautta ja kysyä ystävältäni, mitkä ovat olleet heidän perheessään hyväksi todettuja välikausihaalareita. Saamieni vinkkien pohjalta lähdin selaamaan nettikauppojen alennusmyyntejä, joista löytyikin ihan tuntuvia aleprosentteja näin kesän lopulla. Valikoin pojalle lopulta Name Itin tummansinisen softshell-haalarin, joka näkyy tuossa kollaasissa ylhäällä keskellä. Alennettujen haalareiden värivalikoima oli aika suppea ja valitsin mustan ja tummansinisen väliltä sitten mieluummin tuon. Huomasin myös, että pienimmille oli (ainakin näillä merkeillä) tarjolla paljon enemmän juuri näitä softshell-haalareita kuin varsinaisia välikausihaalareita.


Haalarit: turkoosi softshell / Reima, tummansininen softshell / Name It, vihreä softshell / Reima, limenvihreä välikausihaalari / Jonathan, siniraidallinen softshell / Name It

Googlailin hieman tietoa välikausivaatteiden mystisestä vesipilariarvosta, ja sain selville, että lukema kertoo siis siitä, kuinka paksun vesimassan painon vaate kestää, ennen kuin vesi läpäisee sen. Millimetreinä ilmoitettu arvo on kuvitteellisen vesipylvään korkeus. Esimerkiksi 3000 mm hylkii vettä ja suojaa sadekuuroilta, 5000 mm on täysin vedenpitävä ja kestää sateessa oleilun, kun taas 10000 mm pitäisi kestää lätäköissä istuminenkin. Tilaamani Name Itin softshell-haalari on veden- ja tuulenpitävä tapaus, jonka vesipilariarvo on Name Itin omien sivujen mukaan 8000 mm, ja sen kulutuksen kestoa lisäävät vahvistukset polvissa ja pepussa. Nyt on sitten syyshaalari tulossa ja ensimmäinen käyttökokemus lasten välikausivaatteiden maailmaan alkamassa, katsotaan miten tämä haalari pärjää pojan käytössä! Toinen hankinta, joka pojalle täytyisi kohta tehdä on kengät, tai varmaan saman tien paritkin, missä onkin sitten taas yksi uusi maailma koluttavaksi.

Ps. Tilasin haalarin Lekmer-verkkokaupasta, ja jos tekin tykkäätte tehdä ostoksia sieltä, niin kannattaa muistaa, että Lekmer kuuluu myös Bonuswayn yhteistyöverkkokauppoihin. Rekisteröitymällä Bonuswayn käyttäjäksi ja klikkaamalla sitä kautta verkkokauppaan, saat myös bonukset talteen ostoksistasi. Omalle käyttäjätililleni bonukset kilahtivat jo seuraavana päivänä tilauksen tekemisestä ja tilaaminen hoitui ihan tavalliseen tapaan. Tutustumalla Bonuswayhin nyt voit saada myös 10 euron lisäbonuksen* ensimmäisten ostosten yhteydessä! :)

Tuotekuvat: Name It, Jonathan, Reima  
* = mainoslinkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti