16.9.2016

Luonnollisempaa kodin siivousta probiooteilla

Yhteistyössä Mammalandia ja HomCare Finland

Ympäristölle ja terveydelle haitalliset aineet ja kemikaalit ovat sellainen asia, johon olen alkanut viime vuosina kiinnittää yhä enemmän huomiota. Kosmetiikassa olen jo siirtynyt lähes kokonaan luonnonkosmetiikan käyttäjäksi, ja seuraava suunnittelemani muutos kohti turvallisempia ja terveellisempiä päivittäin käytettäviä tuotteita on koskenut kodin siivousaineita. Sen vuoksi olinkin todella innoissani, kun saimme mahdollisuuden kokeilla uutta BioSwipe-tuotesarjaa yhteistyössä HomCare Finlandin kanssa.

HomCaren Swipe-tuotteet olivat minulle hyvinkin tuttuja entuudestaan, sillä äitini on ollut niiden vannoutunut käyttäjä jo vuosia, ja noita uudelleen täytettäviä suihkepulloja ja laimennettavia aineita on pyörinyt lapsuudenkotini siivouskaapissa aina varhaislapsuudestani saakka. BioSwipe on saman yrityksen uutuustuotesarja, josta erikoisen tekee se, että sarjan tuotteet on valmistettu ilman perinteisiä kemikaaleja biologisesti hajoavista ainesosista ja osa niistä sisältää bioteknologian keinoin tuotettuja eläviä mikrobeja, eli probiootteja. Tuotteiden käytön myötä nämä hyvät bakteerit lisääntyvät kodin tiloissa, kun taas ihmiselle haitallisten bakteerien määrä vähenee.

Me saimme kokeiltavaksemme probiootteja sisältävän Multi Clean -yleispuhdistusaineen ja Fresh Air -hajunpoistajan sekä uudelleen täytettävät suihkepullot tuotteita varten. Yleispuhdistusaine olikin oikein mieluinen uusi tuttavuus, sillä olen suosinut vastaavia aineita kodin siivuksessa ennenkin. Pidän siitä, ettei jokaiseen kodin kolkkaan tarvitse omaa tuotettaan eikä siivouskaappia tarvitse täyttää kymmenillä erilaisilla purkeilla ja pulloilla. Multi Clean ei sisällä terveydelle haitallisia aineita ja sillä siivoileekin ilomielin taaperotaloudessa, missä pienet tahmanäpit löytävät joka paikkaan tutkimaan ja suullakin maistellaan milloin mitäkin kodin kolkkaa.Uudelleen täytettävät pullot ja laimennettavat aineet ovat ekologinen valinta, kun pakkausjätteen määrä vähenee, eikä tuotteita tarvitse ostaa niin usein. Parinkympin hinta yksittäisestä siivousainepullosta saattaa tuntua arvokkaalta, mutta laimennettavat tuotteet ovat todella riittoisia. Esmerkiksi Multi Clean -yleispuhdistusainetta tarvitaan vain yksi osa 24 osaa vettä kohden. Oikeaa annostelua varten suihkepulloissa on viivastot, joiden avulla ei voi mennä pahasti pieleen oikeita annossuhteita mittaillessaan. Suosittelen kyllä kaatamaan yleispuhdistussaineen suihkepulloon jonkin kaatonokan avulla, sillä ainakin minä onnistuin lorottelemaan ainetta harmillisesti myös pitkin tiskipöytää laimennusta tehdessäni.

Multi Clean -yleispuhdistusainetta olen käyttänyt siellä täällä missä pölyrättiä vahvempaa on kaivattu: pääasiassa se on ollut käytössä keittiössä, missä lapsiperheessä syntyy paljon sotkua, mutta samalla suihkeella olen suihkutellut ja pyyhkinyt sotkuja lipaston reunasta, kylppärin peilistä, ovenkahvoista ja lattiastakin, eikä lopputuloksessa ole ollut moitittavaa. Probiootit siivousaineessa perinteisten kemikaalien sijaan eivät siis ole mitään höpöhöpöä vaan oikeasti toimivat.


Fresh Air -hajunpoistaja laimennetaan pieneen, simppelin näköiseen suihkepulloon, jonka viitsii jättää kotona esillekin. Omaan, nykyään voimakkaita tuoksuja kaihtavaan nenääni hajunpoistaja tuoksuu vain jollekin raikkaalle ja vähän makealle, hyvin neutraalille, mitä pidän siis ennen kaikkea positiivisena asiana. Voisiko tuoksusta sanoa, että se tuoksuu puhtaalle? Marketin hyllyiltä löytyvät ponnekaasuja sisältävät ilmanraikastimet kierrän kaukaa, sillä pidän niitä aikamoisena myrkkynä, mutta Fresh Air on sellainen tuote, jota uskallan tarvittaessa suihkauttaa. Pienellä suihkauksella hajunpoistajaa vessa raikastuu mukavasti ja kylpyhuoneen vaipparoskiksen (joka meillä on pieni kaapinovessa roikkuva muovipussi) hajut eivät pistä heti ovella nenään. Samalla suihkeella voi koittaa poistaa ikäviä hajuja myös esimerkiksi kengistä tai vaikkapa urheilukassista.
 
Bioswipen tuotesarjaan kuuluu edellä mainittujen lisäksi Sanit -wc- ja kylpyhuonetilojen puhdistusaine sekä probiootteja sisältävä Laundry Liquid -pyykinpesuneste. Klikkaile ihmeessä HomCare Finlandin kotisivuille, jos haluat tutustua näihin tarkemmin! Kaikkia BioSwipe-tuotteita voi ostaa HomCare Finlandin verkkokaupasta tai lähimmältä jälleenmyyjältä, jota voit etsiä täältä. Sitten vain suihkimaan koti hyvisbakteereja täyteen! :)

Ps. HomCare Finland löytyy myös Facebookista ältä ja Mammalandia ältä.

Tuotteet saatu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti