24.9.2016

Stonzit jalassa tallustellen (sis. alekoodin)

Yhteistyössä Ipanainen

Taaperon jalkinetilanne oli pitkään aika surkea ja se alkoi tuottaa todellista päänvaivaa alkusyksyn kosteina aamuina ulkoillessamme: aiemmin ulkoiluun hankitut tossut päästivät kosteuden läpi ja sukat olivat jatkuvasti märät. Kriteerini reilun vuoden ikäisen lapsen jalkineiksi ovat olleet aika tiukat sen jälkeen kun luin fysioterapeuttien suosituksia aiheesta ja kirjoitin tämän postauksen ensikenkien valinnasta. Ihan noihin samoihin aikoihin tulin ilokseni valituksi Ipanainen-verkkokaupan Stonz-testiryhmään, mikä tuli oikeasti kuin tilauksesta! Stonzeista olin kuullut jotain jo aiemmin, mutta nyt niistä olisi kerrottavaa vähän enemmänkin.

Testiryhmän jäseninä pääsimme kokeilemaan Stonzien uutta Booties-mallia, joka muistuttaa hiukan enemmän kenkää kuin edellinen vauvamallinen Stonz-tossu. Stonzit ovat juuri sellaiset perään kuuluttamani ergonomiset ja kevyet (ensi)jalkineet, jotka eivät pakota lapsen jalkaa mihinkään tiettyyn, epäluonnolliseen asentoon, mutta suojaavat pieniä jalkoja kuitenkin märältä ja kylmältä. Niiden pohja on joustava ja antaa pienten jalkojen lihasten tehdä työtään ilman turhia pohjan muotoiluja tai tukia. Jalkaterapeutinkin suosittelemat Stonzit sopivat erinomaisesti maassa ja lumessa konttailuun sekä kävelemään opettelevalle lapselle. Pienelle vauvalle Stonzit voi puolestaan pukea vaikka vaunupäikkäreiden tai kantoliinailun ajaksi lämmittämään ja suojaamaan viimalta. Meille kotiutuivat harmaat töppöset, jotka sopivat yhteen sekä pojan syys- että talvihaalareiden kanssa, mutta Stonzeja on saatavilla myös monissa muissa väreissä ja hauskoissa kuoseissa.Stonz Booties -tossujen pohja on kestävää ja vedenpitävää kumia ja ulkopinta veden- ja tuulenpitävää nylonia. Pojan jalat ovat pysyneet Stonzeissa kuivina niin märällä nurmella ja hiekalla kävellessä kuin kosteilla metsämättäillä leikkiessä. Aivan kumisaappaiden tasoa Stonzit eivät vedenpitävyydeltään ole, mutta syysaamujen kosteisiin ulkoilukeleihin ne ovat olleet aivan loistavat, ja odotan myös innolla, että pääsemme kokeilemaan niitä lumisessa maassa talvella. Stonzien sisältä löytyy kerros pehmeää fleeceä, mutta lisälämmikkeeksi talven varalle niihin on saatavilla myös valkoiset Linerz-lämpövuoret, jollaiset mekin saimme Ipanaiselta. Taaperon syys- ja talvijalkineongelma on Stonzien avulla nyt ratkaistu ja poika tarvitsisi jalkinevalikoimaansa enää vain ne kumisaappaat.


Ensimmäisillä kokeilukerroilla taapero vähän ihmetteli näitä jalkoihinsa puettuja uusia töppösiä, mutta tottui niihin kuitenkin pian ja kävelykin alkoi sujua Stonzeilla nopeasti. Stonzit on helppo säätää lapsen jalkaan sopiviksi kiristysnauhoilla, joiden avulla tossukat myös pysyvät jaloissa hyvin. Meillä oli ennestään lastenvaatekaupasta ostetut edulliset ulkotöppöset, jotka eivät meinanneet kiristysnyörien puuttuessa pysyä jaloissa millään ja jouduin sen vuoksi virittelemään pojan nilkkoihin kumilenkkejä, jotka kuitenkin usein katkeilivat. Stonzit sen sijaan eivät ole tainneet luiskahtaa jalasta kuin kerran, kun en ollut kiristänyt lenkkejä kunnolla. 

Stonz-testiryhmän jäsenenä saan laittaa jakoon myös alekoodin helpottamaan Stonzien hankintaa: koodilla STONZ saat ilmaiset postikulut tilatessasi Stonzit tai Linerzit tai molemmat Ipanaisen verkkokaupasta. Koodi on voimassa 30.9.2016 asti ja se syötetään verkkokaupan ostoskorissa "kuponki"-kohtaan. Jos muuten pohditte Stonzien oikeaa kokoa niin esimerkkinä voin kertoa, että minä valitsin vuoden ja kolmen kuukauden ikäiselle taaperolle, jonka jalkaterän pituus on noin 13 cm, Stonzien koon L ja samassa koossa meiltä löytyvät myös Linerz-lämpövuoret. Käykäähän muuten kurkkaamassa Ipanaisen tuoreita kuulumisia myös Facebookissa! :)

Ps. En saa päästäni mielikuvaa siitä, että taapero näyttää Stonzeissaan ja vielä aika reilun kokoisessa haalarissaan sinne tänne päämärättömästi tallustellessaan pieneltä kuun pinnalla seikkailevalta astronautilta. Voi toista. :'D

Stonzit ja Linerzit saatu

9 kommenttia:

 1. Mäkin hommasin Hugolle stonzit ja juuri tätä uutta mallia ja ne on kyllä aivan huiput. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos esittelystä! Olen pukenut taaperoamme pitkälti kierrätettyihin vaatteisiin, mutta tällä kohdalla ajattelin tehdä poikkeuksen ja satsata rahaa jalkineisiin. Vielä pitää mitata jalka ja miettiä, otammeko L- vai XL-koon tammikuussa kaksi vuotta tulevalle tytölle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! :) Stonzit saa onneksi olla aika reilun kokoiset niin sen koon kanssa ei ole niin justiinsa. Ja jos käyttää lämpövuoria niin ne vielä vähän pienentää sisämittaa. Mutta mittailemallahan se selviää :) Veikkaisin että nämä töppöset saa myös kierrätettyä aika hyvin eteenpäin!

   Poista
 3. Moi ja kiitos! Tämä tuli kun tilauksesta, kun on ollut mietteissä hankkia Tonzit tuolle pikkuruiselle. Olen harkinnut sekä uutta että vanhaa mallia, mutta taidan nyt tilata uudet, kun ei postikulujakaan sitten tule.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos! :) Me ollaan tykätty näistä tosi paljon ja uutta mallia voin kyllä suositella :)

   Poista
 4. Koodi ei toimi ja Linerzit on loppu! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, selvitän asiaa Ipanaiselta! :/

   Poista
  2. Koodi on korjattu tänään päivällä, se oli jostain syystä lakannut toimimasta. Kiitos kun ilmoitit asiasta! :) Linerzit ovat L-koossa valitettavasti loppu toistaiseksi.

   Poista