19.9.2016

Viikonlopun menoja ja oodi rutiineille

Viikonloppuna oli poikkeuksellisen paljon menoa. Poikkeuksellisen paljon etenkin siksi, että ne olivat ihan omia menojani. Kamerankäytön kurssini alkoi, minkä vuoksi olin poissa kotoa sekä perjantai-illan että lauantaipäivän. Alkukangertelun jälkeen kurssi alkoi vaikuttaa oikein hyvältä ja opin jo näiden kahden päivän aikana paljon uutta. Kurssi painottuu siis järjestelmäkameran teknisiin ominaisuuksiin ja pointtina on manuaaliasetusten haltuunotto. Oli kiva olla vaihteeksi ihan aikuisseurassa ja käyttää aivojaan muuhunkin kuin sen miettimiseen, mitä ruokaa tänään tehtäisiin tai mitä taaperolle pitäisi pukea päälle, kun lähdetään ulos. Kurssin ja marketissa käymisen jälkeen piti lauantai-iltana vielä leipoa, sillä sunnuntaina otin puolestaan suunnaksi Helsingin ja ystävälle yllätyksenä järjestetyt baby showerit. Kun odottava äiti oli yllätetty herkuttelimme ja höpöttelimme teemaan sopivan vaaleanpunaisen kattauksen värittämänä ja ihastelimme kaikkia ihania vauvantarvikkeita. Kauempana asuvia ystäviä oli ihana nähdä ja tähän vuodenaikaan sain ajaa vielä valoisaan aikaan kotiin.

Kivasta viikonloppuohjelmasta huolimatta olin sunnuntai-iltana kotiin palatessani aivan nääntynyt. Tavallisesta poikkeavat omat menot olivat toisaalta hirveän kivaa, mutta toisaalta kamalan uuvuttavaa. Onnistuin myös vilustuttamaan itseni uudelleen viikolla juuri kun olin selvinnyt koko perheessämme jyllänneestä syysflunssasta ja olin siksi hiukan puolikuntoinen. Opetus tästä menneestä viikonlopusta kuuluu, että vaikka haikailen välillä pois kotoa omiin menoihin, en loppupeleissä halua olla poissa kotoa kovin paljon. Yhteen viikonloppuun ei tarvitse ahtaa hirveästi omaa tekemistä, vaan pienikin pyrähdys jossain muissa maisemissa on ihan riittävästi. Toisinaan mietin, että voisihan se olla hauskaa viettää yksi viikonloppu vaikka vanhojen kavereiden kanssa toisella paikkakunnalla ja käydä baarissa, mutta toisaalta en edes halua. Tärkeämmältä tuntuu viettää aikaa lapsen ja perheen kanssa, enkä jaksa sitä hirveää järjestelyä ja rumbaa mikä lähtöön ja kotiinpaluuhun liittyy, tai sitä kun saan järjestellä kotona paikat kuntoon miesväen viikonlopun jäljiltä. Ei täällä mikään kaamea sekasotku ole koskaan ollut vastassa, mutta tietyt asiat saisivat olla kunnossa, että uusi viikko on taas mukava ja helppo aloittaa silloin tämä tarkka mutsi kiittää. ;)

Tänään maanantaina olenkin oikein nauttinut perusrutiineista: ulkoilusta, ruuanlaitosta ja pyykinpesusta. Jonkun mielestä samana toistuvat rutiinit ovat ehkä tylsiä, mutta minulle ne sopivat. Ja etenkin ne sopivat taaperolle, joka reagoi välillä voimakkaastikin siihen, jos koko viikonloppu on esimerkiksi ravattu kyläreissulta toiselle, eikä ulkoilemaan ole päässyt riittävästi. Minä taas väsyn helposti, jos tekemistä on liikaa, koska ihan se perusarkikin on välillä aika väsyttävää. Tervetuloa siis uusi, ihan tavallinen arkiviikko, sinua olikin jo kaivattu! :)

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Joo, olin odottanut varsinkin tuota kamerakurssia aivan innoissani :) Lyhyt tiiviskurssi on tosi tehokas, mutta kyllä sellainen intensiivinen keskittyminen myös pistää väsyttämään ihan uudella tavalla. Ja baby showerit on tietenkin aina ihania <3

      Poista