12.9.2016

Voimistelurenkailla lisää liikettä lastenhuoneeseen

Yhteistyössä Mammalandia ja Suomen Voimistelutuote

Meidän taapero on hyvin aktiivinen, liikkuvainen ja ketterä tapaus, joka kävelee sujuvasti, konttaa, kiipeilee, kurkistaa jalkojensa välistä, ryömii, heittää palloa ja melkein jo juokseekin. Yksi aluevaltaus liikkumisen saralla on kuitenkin ollut vielä tekemättä, ja se on roikkuminen. Pääsimme Mammalandian kautta tekemään yhteistyötä Suomen Voimistelutuotteen kanssa, joka toimitti meille bloginäkyvyyttä vastaan puiset voimistelurenkaat sekä puisen leuanvetotangon renkaiden kiinnitystä varten. Taaperon roikkumisharjoitukset on nyt aloitettu ja näin ne sujuvat!

Vuoden ja kolmen kuukauden ikäinen lapsi ei vielä osaa roikkua renkaissa itsenäisesti (tai ehkä joku tämän ikäinen jo osaa?), mutta pienellä avustuksella kyllä. Säädimme renkaat sellaiselle korkeudelle, että poika saa napattua niistä juuri ja juuri kiinni lattialla seistessään. Nopeasti hän oppikin tarttumaan renkaisiin itse ja tarraa niihin aina välillä ohi kulkiessaan. Vanhemman avustuksella poika on myös saanut kokeilla roikkumista jalat ilmassa sekä renkaissa että leuanvetotangossa. Juuri julkaistujen uusien lasten liikuntasuosituksien mukaan alle 8-vuotiaiden päivään tulisi kuulua kaiken kaikkiaan kolme tuntia liikuntaa, ja voimistelurenkaat ovatkin yksi kiva tapa innostaa ja kannustaa lasta liikkumaan kotona. Renkaissa temppuileminen on lapsesta hauskaa ja vähän kuin leikkiä, ja sen verran innoissaan poika on renkaiden kanssa puhissut, että uskoisin, että niissä temppuilusta tulee vielä todella mieluinen juttu!

Koska poika on vasta vuoden ja kolmen kuukauden ikäinen, valitsimme renkaat lasten koossa, jolloin ei ole vaaraa siitä, että lapsi saisi työnnettyä päänsä renkaan läpi. Lastenkoon renkaat istuvat ihan hyvin myös aikuisen käteen, ja aikuinen saakin tehtyä niiden avulla esimerkiksi todella tehokasta keskivartaloatreeniä. Minä käyn päivän aikana useita kertoja roikkumassa, sillä kotoa löytyvä roikkumispaikka on loistavaa pika-apua kotiäidin jumiutuneiden hartioiden ja selän vetreytykseen. Voimistelurenkaat saisi asennettua myös kattoon Suomen Voimistelutuotteelta saatavien kattokannakkeiden avulla, mutta nykyisessä kodissamme paras temppuilupaikka löytyi kuitenkin pojan huoneen oviaukosta. Renkaiden väriksi valitsin meille kauniin käsittelemättömän puukuvioinnin, mutta renkaita on saatavilla myös valkoisina, ruskeina ja mustina. Oviaukkoon asennettuna hihnoihin jäi aika paljon ylimääräistä, ja yritän vielä keksiä jonkin järkevän tavan miten ne saisi sidottua kiinni.Suomen Voimistelutuote on kotimainen yritys, jonka tuotteet valmistetaan Pirkkalassa kotimaisista materiaaleista, kuten koivusta. Tuotteet sopivat hyvin lapsiperheeseen, sillä ne on suunniteltu kestämään kovaakin kulutusta, eikä niissä ole käytetty terveydelle haitallisia aineita. Tässä kohtaa voin kehaista myös yrityksen palvelua, sillä toimitus oli nopeaa ja sähköpostiviesteihini vastattiin pikaisesti
 
Renkaisiin tutustuminen ja roikkumisen harjoittelu on nyt siis aloitettu, ja palaan vielä loppuvuodesta kertomaan, miten renkaissa temppuilu on lähtenyt sujumaan lapsen kasvaessa ja millaisessa käytössä renkaat ja leuanvetotanko meillä ovat. Suomen Voimistelutuotteen Facebook-sivuilta voi käydä kurkkimassa lisää kuvia voimistelutuotteiden käytös ja bongailemassa kivoja arvontoja. Sama firma valmistaa muuten myös kodin sisustukseen sopivia puolapuita, jotka olisivat tosi hauska juttu lastenhuoneessa, jos niille vain löytyisi tilaa. Käykäähän kurkkimassa myös Mammalandian Facebook-sivuille! :)

Tuotteet saatu

4 kommenttia:

 1. Vitsit noi ois kyllä kivat :) Lapset tykkäisi. :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti! :) Mä odotan jo innolla millaisia temppuja renkaissa vielä nähdään :)

   Poista
 2. Nämä olis meillä niin kovassa käytössä, mutta yhdet ei taitais riittää. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, jos laittaisi kaikkiin oviaukkoihin roikkumispaikat niin ei tulisi ainakaan kiistaa :D

   Poista