22.10.2016

Kotimaiset Muumivaipat (+ arvonta)

Yhteistyössä Mammalandia ja Delipap

Ensimmäinen vaippapaketti, jonka noin puolitoista vuotta sitten ostin tulevaa vauvaa varten oli Muumi Babyn New Born -pakkaus, sillä ajatus hellävaraisista ja kotimaisista vaipoista vastasyntyneen herkällä iholla lämmitti kaikista vaippavaihtoehdoista eniten tämän odottavan äidin mieltä. Pojan synnyttyä jouduimme kuitenkin harmillisesti toteamaan, että hoikan vauvan kanssa Muumivaipat eivät oikein toimineetkaan: ne olivat sirolle pojalle turhan leveää mallia ja ylivuotoja sattui jatkuvasti. Sen vuoksi siirryimme käyttämään sairaalasta tuttuja Liberoja, jotka olivat malliltaan sopivampia, ja sillä tiellä olemme tällä vaippataipaleellamme pääasiassa olleet. Pojan kasvettua mieleni on tehnyt antaa Muumivaipoilla uusi mahdollisuus, ja nyt siihen tarjoutuikin loistava tilaisuus, kun pääsin tekemään yhteistyötä Muumivaippojen valmistajan, Delipapin kanssa.

Delipap on Suomen ainoa kertakäyttövaippojen valmistaja, jonka tehtailla Tammisaaressa ja Veikkolassa valmistuvat herkälle iholle soveltuvat ja tiukat ympäristökriteerit täyttävät Muumi Baby -teippivaipat sekä Muumi Walkers -housuvaipat. Muumivaipoilla on ympäristöystävällisestä vallinnasta kertovan Joutsenmerkin lisäksi Allergia- ja astmaliiton tunnus, mikä tarkoittaa, etteivät vaipat sisällä hajusteita tai muita yleisesti ärsyttäviä tai herkistäviä aineita. Muumivaipat valmistetaan kotimaisesta, kloorittomasta selluloosasta, ja niiden valmistuksessa on ajateltu ympäristöä alusta loppuun; tiesittekö esimerkiksi, että Muumivaippojen pakkaus on biohajoavaa materiaalia, jonka voi hyödyntää biojätepussina? Lisää Muumivaippojen ympäristöystävällisyydestä voi lukea tuotteen kotisivuilta.
 
Oma ensituntumani Muumivaippoihin oli ihana pehmeys. Vaippapakettia avatessa nenään ei myöskään löyhähtänyt pistävää (valmistusmateriaaleista johtuvaa?) tuoksua niin kuin joistain muista vaipoista olen havainnut. Vertasin Muumien teippivappaa Liberon ja Pampersin vastaavien mallien kanssa ja Muumi oli käsin kosketeltuna selkeästi näistä kolmesta pehmeimmän ja miellyttävimmän tuntuinen. Pehmeydestään johtuen Muumit ovat myös kolmikon muhkeimmat vaipat, mutta lapsen päällä ne eivät kuitenkaan ole vaikuttaneet liian pulleilta tai sellaisilta, jotka haittaisivat liikkumista. Muumi Baby -vaippojen koko 4 on ollut vuoden ja neljän kuukauden ikäiselle taaperolle juuri sopiva, eikä ylivuotoja ole sattunut, vaikka muilta merkeiltä käytössä on ollut vaippakoko 5. Tässä postauksessa vaippamallin virkaa pääsi kuitenkin toimittamaan pojan yksi unileluista, jolle tuo koko on reiluhko. :D

Koska tykkään tutkia asioita perinpohjaisesti, tein kauppareissulla pientä hintavertailua lähikaupan vaippahyllyllä, missä selvisi, että Muumivaipat ovat hiukan hinnakkaampia kuin muutamat yleisemmät vaippamerkit. Kotimaisten vaippojen valintaan voi kuitenkin suhtautua myös ympäristötekona ja samalla se on yksi päivittäinen valinta suomalaisen työn tukemisen puolesta. Suomalaista voi suosia myös valitsemalla ostoskoriin Muumi Baby -vaippojen kanssa samaan tuoteperheeseen kuuluvia Helmi Baby -hoitotuotteita, kuten puhdistuspyyhkeitäja suoja-alustoja, sekä hellävaraisia Helmi -vanutuotteita. Kotimaisuus ja ympäristöystävällisyys ovat sellaisia asioita, joita ainakin minä mielelläni kannatan.

Jos Muumivaipat kiinnostavat, mutta esimerkiksi oikea koko tai vaippojen istuvuus arveluttaa, voit tilata ilmaisen vaippanäytteen TÄÄLTÄ oikeaa yläkulmaa klikkaamalla. Vaippasarjan tuoreimmat kuulumiset löydät Facebookista, mistä löytyy myös tämän yhteistyön välittänyt Mammalandia.

Lisäksi saan arpoa blogiyhteistyön merkeissä yhden Muumi Baby -tuotepaketin. Osallistu arvontaan kommentoimalla mikä vaippakoko teillä on käytössä ja muista jättää mukaan sähköpostiosoitteesi mahdollista yhteydenottoa varten. Arvonta alkaa nyt ja päättyy sunnuntaina 30.10.2016 klo 23.59. Voittajan julkaisen, kun palailen "blogisyyslomaltani". Tasapuolisesti arpaonnea kaikille! :)

Muumi Baby -vaipat ja Helmi Baby -tuotteet saatu 

22 kommenttia:

 1. Muumivaippojen puolesta liputan minäkin! Kerran oli jalassa laina-Libero ja se haisi kyllä ihan järkyttävän pahalta! Meillä siirryttiin juuri kokoon 5, mukana arvonnassa! :)

  VastaaPoista
 2. Haluaisin voittaa nämä viemisiksi suvun uusimpaan vauvaperheeseen ja potralle tyttöselle menisi tuo koko 2.
  minni42@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Me ollaan näitä kerran kokeiltu ja tuloksena oli pissat molempien päällä. Tämän seurauksena en ole miestä saanut suostuteltua kokeilemaan näitä normaalisti käytettävien pampersien sijaan. Haluaisin kuitenkin antaa näille vielä mahdollisuuden ja tässä olisi hyvä sauma. Osallistuisin siis arvontaan ja koko olisi varmaankin tuo samainen 4 :)
  ida.hallami@ gmail.com

  VastaaPoista
 4. Meillä käytössä 4-koko ja tarpeeseen tulisivatkin :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 5. Mukana ja nämä menisi siskon lapselle, käyttää muistaakseni kokoa 4? kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
 6. 4-koko, mutta 5-kokokin kohta sopiva :)
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 7. Airiina
  Mukana arvonnassa, poikavauvalle koko 2 olisi sopiva.

  aiholapp(at)uusikaupunki.fi

  VastaaPoista
 8. Vitoskoon housuvaippa. :)
  minkamaaria@suomi24.fi

  VastaaPoista
 9. Muumivaipat meilläkin käytössä ja ollaan tykätty kyllä kovasti! :) Koko 4. candyontherun(at)gmail.com

  VastaaPoista
 10. Pojalla (1 v 4 kk) ollut alusta asti käytössä Muumi-vaipat, tällä hetkellä käyttää vitoskoon housuvaippoja ��
  tuija.ketolainen@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Alusta asti olen käyttänyt Muumivaippoja. Tällä hetkellä menossa koko 5. heidi.ruuskanen ( a) hotmail.com

  VastaaPoista
 12. Itsekin huomasin vauvan synnyttyä, että Muumivaipat olivat pehmeitä, meidän neidille ne vaan oli liian isot. Nyt meillä käytössä koko 4.
  nea.martikainen@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Meillä kokona 6 ja näitäkin vaippoja olisi kiva testata. :)

  heidikylmanen86@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Peppi
  Koko 2 teippivaippa on nyt käytössä.

  peholapp(at)uusikaupunki.fi

  VastaaPoista
 15. Nelonen ois varmaan hyvä. :) lakamy@utu.fi

  VastaaPoista
 16. Osallistun kivaan arvontaan ja koko 5 olisi sopiva.
  T: Miukkis
  birgit82@suomi24.fi

  VastaaPoista
 17. Mukana arvonnassa! Meillä on käytössä koko 4.

  j.storbacka ät hotmail.com

  VastaaPoista
 18. Mukana arvonnassa. Koko 5.
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Onpa kiva arvonta. Osallistun innolla!
  Vaippakoko 5 ollaan juuri ottamassa käyttöön.
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista
 20. Mukana arvonnassa ja jos arpaonni on myötä, niin koko 5 käy.
  -Marjuska-
  laaksonritari@luukku.com

  VastaaPoista
 21. Meidän perheestä löytyy kaksi vaippapöksyä, tarpeeseen siis tulisi :) Koko 5.
  Kaapanni(at)gmail.com

  VastaaPoista
 22. Mukana arvonnassa, koko 6 käytössä :)
  karoliinai@windowslive.com

  VastaaPoista