14.11.2016

Isänpäivän viettoa

Viikonloppuna juhlittiin isejä ja vietettiin meidän perheen toista isänpäivää. Aamulla suuntasimme pulkkamäkeen nauttimaan lumesta, nyt kun sitä vielä hetken riittää. Joku sään herra voisi kyllä taikoa niin, että kaikki kurjat ennusteet muuttuisivat pakkaseen päin, eivätkä plussakelit veisi tätä ihanaa talvea pois! Lumisessa metsässä oli niin kaunista, kun punertavat männynrungot kohoilivat valkeasta maasta korkealle lähes yhtä vaaleaa taivasta kohti. Taapero oli riemuissaan päästessään laskemaan isoja mäkiä nyt kun toinen vanhempi saattoi olla antamassa vauhtia ja toinen ottamassa alarinteessä vastaan. Kotona emme tänäkään vuonna leiponeet mitään isänpäiväherkkuja, sillä lähdimme pojan päiväunien jälkeen perinteiselle kahvittelukierrokselle molempien isovanhempien luokse, missä niitä ruokaa ja herkkuja sitten riittikin.

Isiä muistimme tänä vuonna pojan ja äidin yhteistyönä askartelemalla kortilla. Kortti-idea on peräisin perhekahvilasta, missä isänpäiväkortin askartelu oli viime viikolla ohjelmassa. Taaperoa sai houkutella värityspuuhiin useamman kerran ennen kuin auto sai koristuksekseen edes tämän verran väriä. Ihan vielä tuo piirtäminen ei ole mitään kovin kiehtovaa puuhaa pojan mielestä. Kortti on siis autonmallinen parkkikiekko, jonka rulla pyörii haaraniitin avulla, ja periaatteessa se voisi kelvata tositoimiinkin nyt kun parkkikiekot ovat vapautumassa säätelystä eikä kiekkojen tarvitse enää olla perinteisiä sinisiä. Luulen, että me säilytämme tätä isänpäiväkiekkoa kuitenkin hyvässä tallessa kotona muiden aarteiden joukossa, vaikka päällystinkin sen molemmilta puolilta kontaktimuovilla, että se olisi kestävämpi. Takaa löytyy myös isänpäiväonnittelu.

Ensi vuonna taapero on sitten luultavasti, ja toivottavasti, askarrellut isänpäiväkorttia vähän enemmän, ja äiti vähän vähemmän. :)

Tuntuu muuten siltä, että tämä marraskuu on vuosi vuodelta vain pahempi herkkukuukausi, kun viikonloput ovat täynnä kaiken maailman juhlapäiviä ja synttäreitä ja viikon varrellekin niitä herkuttelutapahtumia on mahtunut. Nyt kun pari jumppakertaakin on jäänyt väliin (juurikin niiden herkkuhetkiä sisältävien menojen vuoksi...), alkaa olo olla aika turvonnut, eikä suklaatakaan tee pian edes mieli. Ajattelinkin, että voisin pitää ihan kunnon sokerilakon tästä päivästä lähtien aina jouluviikolle asti! Lisäksi aion vihdoinkin aloittaa taas juoksulenkkeilyn ja ensimmäinen kerta olisi edessä huomenna. Edellisistä kunnon lenkeistä on aikaa pian pari vuotta, joten katsotaan miten käy!

Taaperon Stonzit saatu Ipanainen-verkkokaupasta.

2 kommenttia:

 1. Mukavan rennon kuuloinen isänpäivä oli teilläkin :) Ihana toi kortti, hauska olisi varmasti ihan oikeassakin käytössä :D

  Huoh pystyn myös samaistumaan tuohon herkkuoloon eikä se sokerilakko varmaan tekisi yhtään huonoa täälläkään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on kumma miten herkuttelu meinaa lähteä käsistä jo näin ennen joulua...

   Heh, tuollainen parkkikiekko voisi olla ihan piristävää vaihtelua pysäköinninvalvojille! Harmi vain kun siihen ei luvattu takuuta sakkojen varalle niin vähän riskillä pitäisi käyttää :D

   Poista