24.11.2016

Taaperon joululahjatoiveet

Jouluaattoon on tasan kuukausi aikaa, ja nyt olisi aika tämän vuoden ensimmäisen jouluaiheisen postauksen! Joulu on ihana, tunnelmallinen ja lämmin juhla, josta on jo syytäkin intoilla tämän pimeyden keskellä. 

Puolitoistavuotiaan taaperon kanssa jouluun valmistautuminen on siinä mielessä helppoa, että vanhemmat voivat vielä mielivaltaisesti päättää, mitä lapsi "toivoo" joululahjaksi. Lapsen joululahjojen kanssa haluaisin säilyttää kohtuuden; näin pieni lapsi ei vielä lahjojen saamisesta oikein mitään ymmärrä, eikä lasta muutenkaan tarvitse mielestäni hukuttaa lahjavuoreen. Tästä kollaasista löytyy kolmeen kategoriaan jaettuna asioita, joita saatamme vinkata esimerkiksi pojan isovanhemmille lahjatoiveeksi. Yksi esineistä on puolestaan minun joululahjani pojalle.


1. Ulkoleluja talven leikkeihin. 1-vuotissyntymäpäivälahjaksi toivoimme pojalle hiekkaleluja, ja jouluna ulkolelujen valikoimaa voisi kerryttää muutamilla talveen sopivilla leluilla. Isolla lumilapiolla lunta (jota toivottavasti sataa taas pian!) olisi kiva kaivaa, ja lasten lumikolalla voisi puolestaan auttaa äitiä ja isiä lumitöissä. Vauvapulkka meiljo onkin, mutta jos pukin kontista löytyisi tavallinen peruspulkkaa, mahtuisi isi tai äitikin sinne pulkan kyytiin mukaan. Lisäksi pieni auto- ja konefanimme olisi varmasti aivan innoissaan, jos ulkoleluvalikoimaa täydentäisi esimerkiksi kaivinkone. Ulkoleluissa suosisin mieluiten perinteistä Plastoa.
2. Luovia leluja, kuten soittimia. Taaperoa kiinnostavia sisäleluja meiltä löytyy tällä hetkellä ihan riittävästi ja luulen, että niitä saattaa tulla lahjaksi joka tapauksessa. Varsinaisten lelujen sijaan taaperoa voisivatkin ilahduttaa esimerkiksi soittimet, joilla voisimme harjoitella musisoimista nyt kun muskariharrastus on ollut tauolla. Esimerkiksi nämä Martinexin muumi-aiheiset marakassit ja triangeli olisivat aika hauskoja!
3. Ruokailutarvikkeita. Pojan muovinen pillipullo on ollut kovassa käytössä, ja seuraavaksi haluaisin hankkia nelle jostakin muusta kuin muovista valmistetun juomapullon. Itselläni on ollut Lifefactoryn lasinen juomapullo jo monta vuotta kovassa käytössä, ja saman merkin valikoimasta löytyy myös taaperolle hyvin sopivia ja pillikorkilla varustettuja pulloja. Toinen vaihtoehto voisi olla teräksinen juomapullo, kuten tuo Skip Hopin hauska pullo, josta löytyy myös pilli. Ruokailuhetkiä varten hauska joululahja olisi myös silikoninen Ezpz-ruokailualusta. Ajattelin kohta heivata Tripp Trapp -tuolin tarjottimen varastoon ja siirtää pojan ruokailemaan pöydän ääreen, jolloin oma alusta voisi olla paikallaan. Näitä juomapulloja ja Ezpz-alustaa kauppaa muun muassa Ipanainen-verkkokauppa, mistä löytyy muuten kivoja Black Friday -aletuotteita huomenna perjantaina!

Siinä olivat meidän taaperon joululahjatoiveet, seuraavaksi esittelyvuoroon pääsevät sitten äidin toiveet. Hauskaa loppuviikkoa! :)

Kuvat: Plasto, Martinex, Ipanainen.fi

2 kommenttia:

  1. Meillä on pieni lumikola ja se on yksi Hugon lemppari pulkan ohella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei kiva tietää, että tämän ikäinen voi siitä innostua! :) Omastakin lapsuudesta muistan, että lumikola oli mieluinen lelu talvella :)

      Poista