10.11.2016

Talvi tuli

Talvi tuli nopeasti. Vastahan sain vetää pojalle kurapukua ja kumisaappaita päälle ulos lähtiessä ja nyt maa on valkea ja pakkasta on ollut päivittäin noin viisi astetta. Kävimme tällä viikolla pitkästä aikaa lähimetsässä ja ihmettelimme sielläkin muuttunutta maisemaa. Samoissa paikoissa, missä poika nyt leikki lumella, keräsimme vasta vähän aikaa sitten ämpärit täyteen käpyjä ja maistelimme syksyn viimeisiä mustikoita ja puolukoita. Vai onko siitä jo kauemmin?

Metsässä ämpärit täyttyivät tällä kertaa kukkuroilleen ihanan keveää pakkaslunta ja kinosten seasta kaivoimme esiin aarteita. On jotenkin liikuttavaa, miten poika haluaa raahata mukanaan aina ne samat ulkolelut: menimme sitten leikkipuistoon tai metsään on kaksi ämpäriä ja kolme punaista lapiota oltava mukana. Hän on tarkka myös lelujen keräämisestä ja osaa esimerkiksi leikkipuistosta pois lähtiessä poimia mukaansa vain ne omat lelut. Metsässä poika muuten keksi ensimmäisen kerran, että lunta voi myös maistaa, kun lumeen kastettu keppi eksyi suuhun. Ei tuosta syömisestä kuitenkaan ainakaan vielä ole tullut mitään sen suurempaa hittiä, onneksi.


Ipanaiselta saadut Stonzit ovat käytössä edelleen ja pakkasilla olen pukenut niiden kanssa Linerz-lämpövuoret. Taaperon on ollut helppo tallustella niillä lumessa, vähän kuin kulkisi lumikengillä. Talven kovimmille pakkasille täytyisi kuitenkin varmaan ostaa vielä jotkut lämpöisemmät jalkineet.
Lumen tulon myötä olemme päässeet ihmettelemään myös aura-autoja. Poikahan on aivan täpinöissään kaikista tavallista henkilöautoa kookkaammista menopeleistä, ja auraustöitä tekevät traktorit ovat jotakin aivan uutta ja jännää. Myös vauvapulkka on kaivettu esiin. Ensimmäisellä kokeilukerralla poika istui hölmistyneenä kyydissä, mutta kovemmat vauhdit saivat kuitenkin hymyn huulille. Tänään ulkoillessa hän ei olisi mitään muuta halunnut tehdäkään kuin istua kyydissä tai vetää itse pulkkaa.

Toivottavasti nämä lumet pysyvät, eivätkä sula enää pois. Marraskuusta tuli heti paljon helpommin kestettävä kuukausi, kun valkea maa valaisee synkkää maisemaa edes vähän.

2 kommenttia:

  1. Talvi on kyllä taaperolle mahtavaa aikaa, kun pääsee noita lumiauroja sun muita ihmettelemään harva se päivä :D Meilläkin kaikki koneet ja autot on tällä hetkellä kyllä niin iso hitti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, lumiaurat ym. on takuuvarmoja katseenvangitsijoita! :D

      Poista