5.12.2016

Hikeä ja herkkuja joulukorttikuvauksissa

Haluan tänäkin vuonna jaella sukulaisille kotikutoisia joulukortteja, joissa seikkailee pikkuinen tonttupoikamme, joten pari viikkoa sitten oli taas aika ah niin ihanien joulukorttikuvauksien. 

Tänä vuonna emme tavoitelleet kaunista jouluista asetelmaa rekvisiittoineen ja taustoineen, vaan viime vuoden kokemuksen perusteella (= joulukorttikuvaukset + pieni lapsi = älyttömän vaikeaa!) homma pidettiin mahdollisimman simppelinä, ja tavoitteena oli yksinkertaisesti saada pojasta iloinen kuva tonttulakki päässä. Kaikki muu siihen päälle olisi plussaa. Kuvauspaikkana oli nojatuoli, johon levitin valkoisen huovan, pojalle puettiin punainen paita ja tonttulakki päälle ja isi sai hoitaa hauskuutuksen äidin häärätessä kameran takana. Pimeänä vuodenaikana kuvatessa valaistus tuottaa myös päänvaivaa, joten yritimme maksimoida päivänvalon siirtämällä kuvauspaikan ikkunan eteen.

Vaikka idea oli varsin yksinkertainen, ei minkäänlaisten kuvien, varsinkaan yhtään suunniteltujen sellaisten, ottaminen touhukkaan taaperon kanssa suju KOSKAAN niin kuin olisi etukäteen ajatellut. Kuvauksissamme vaadittiin tänä vuonna hermoja ja herkkuja, ja sain pyyhkäistä hikeäkin otsalta tämän pienen sessiomme jälkeen. Ei ollut helppoa miehelläkään, joka pisti kameran takana parhaat haskuuttamistemppunsa peliin, että pojasta saatin iloisia kuvia. Lahjonta oli ehkä se kaikkein tärkein onnistumisen avain, sillä taapero ei halunnut ollenkaan pitää tonttulakkia päässään. Keksin kuitenkin kaivaa kaapista pussin maissirinkuloita ja annoin niitä pojalle naposteltavaksi pieneen lasikippoon, jonka ajattelin olevan sopivan huomaamaton kuvissa. Tonttulakki pysyi päässä tasan sen ajan kuin kupissa riitti popsittavaa ja sitten oli jo kiire kaataa kuppiin lisää herkkua. 

Kuvia räpsin aivan hullun määrän erilaisilla asetuksilla ja joukosta löytyi onneksi useampi hauska ja kelvollinen kappale. Ifolorilta valikoin sopivan korttipohjan ja valmiiden korttien pitäisi saapua perille tällä viikolla. Täytyy sanoa, että yksin en olisi kuvausrupeamasta selviytynyt mitenkään, sillä jos mies ei olisi ollut vieressä naurattamassa, olisivat kaikki kuvat luultavasti sellaisia, joissa poika kaivelee keskittyneenä herkkupurkkiaan, työntää maissirinkuloita suuhunsa tai mutustelee niitä joko suu auki tai jokin hassu ilme naamallaan ja posket pullollaan. Sellaisia löytyi joukosta nimittäin nytkin. :D

Kokemusteni perusteella tässä ovat TOP 5 vinkkini muille taaperoiden kanssa joulukorttikuvia ottaville: 

1. Keksi yksinkertainen kuvausidea.
2. Hanki apulainen hauskuuttamaan lasta.
3. Käytä lahjontaa: herkkuja, kivoja leluja jne...
4. Napsi kuvia PALJON!
5. Ota rennosti, vaikkei kaikki sujuisi niin kuin olit suunnitellut.

Hauskoja kuvaushetkiä! <:)

4 kommenttia:

 1. Hih, meillä oli eilen tämän samaisen tuskaisen kuvaussession vuoro :D Hikeä ja melkein kyyneleitäkin siinä hommassa saa kyllä vuodattaa... ja 100000 kuvan joukosta löytyy ehkä yksi kelvollinen :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi edes se yksi kuva onnistuu :D ja onneksi korttikuvaukset on vain kerran vuodessa! :D

   Poista
 2. Huh! Meillä on urakka vielä edessä. Ollaan vähän myöhän liikkeellä, piti viritella yksi verho ja muuta pientä... Ehkä hyvin suunniteltu on puoliksi tehty? :D Ajattelin antaa taaperolle piparin pureskeltavaksi, jospa saisi edes yhden kelvollisen kuvan ennen kuin jollakin menee hermot.
  Rauhallista itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruualla lahjominen toimi ainakin meillä, joten jospa piparista olisi apua! Sillä saa lapsen ainakin hetkeksi aloilleen :D Onnea kuvauksiin ja mukavaa itsenäisyyspäivän iltaa! :)

   Poista