22.12.2016

Taapero ja renkaat

Yhteistyössä Mammalandia ja Suomen Voimistelutuote

Saimme syyskuussa Suomen Voimistelutuotteelta puiset voimistelurenkaat ja leuanvetotangon renkaiden kiinnitystä varten blogiyhteistyön merkeissä. Otimme uudet voimisteluvälineet innolla käyttöön taaperon kanssa, ja nyt olisi aika kertoilla, miten renkaissa temppuilu on meillä tässä syksyn aikana lähtenyt sujumaan. Tarkemman esittelyn ja ensikokemuksia renkaista voi lukea aiemmasta postauksesta.

Renkaat ja leuanvetotanko asennettiin meillä pojan huoneen oviaukkoon. Välillä renkaat ovat olleet vedettyinä sivuun, eivätkä niin aktiivisessa käytössä, mutta välillä on taas ollut kausia, kun niissä on temppuiltu todella paljon. Poika osaa myös itse käydä nykimässä sivuun vedettyjä renkaita, kun haluaa päästä roikkumaan. Leuanvetotanko on ollut puolestaan aikuisten käytössä: minä käyn siinä venyttelemässä hartioitani ja selkääni, ja mies käyttää tankoa nimensä mukaiseen käyttöön, eli leukojen vetämiseen ja muuhun voimailuun.Puolitoistavuotias taapero ei vielä oikeasti roiku renkaissa, mutta uskaltaa jo varata vähän painoaan niiden varaan. Renkaisiin on kiva kurkottaa, tarttua kiinni ja tehdä jalat maassa omia temppujaan. Parasta taitaa olla renkaiden kanssa nojailu: poika ottaa renkaista kiinni ja nojailee eteen- tai taaksepäin niistä kiinni pitäen. Tällä tavoin hän saakin vähän tuntumaa oikeaan roikkumiseen. Taapero tykkää myös antaa renkaille vauhtia ja pehmolelutkin ovat päässeet välillä kokeilemaan niiden kyydissä oloa. Olemme myös keinuttaneet poikaa jalat renkaiden läpi pujotettuna; tämän ikäistä ei kuitenkaan uskalla päästää ihan yksin kiikkumaan, vaan olemme tukeneet häntä selästä. On ollut kiva seurata, miten renkaat ovat innostaneet taaperoa harjoittelemaan roikkumista ja miten hän on iloinnut onnistumisistaan. Tällainen leikin kautta liikkuminen on yksi niistä asioista, joiden puolesta liputan lasten kohdalla − toivottavasti taaperon innostus renkaita kohtaan säilyy ja kasvaa entisestään!

Vähän ohi aiheen voi vielä mainita, että renkaista on huomannut hyvin myös pojan pituuskasvun: kun alkusyksystä asensin ne sellaiselle korkeudelle, että poika juuri ja juuri ylttää niihin, olen muutaman kerran saanut säätää niitä reilusti ylöspäin. Alla olevat viimeiset kuvat kertokoot sen, miten vaikeaa on saada taaperosta tietynlaisia kuvia tiettynä aikana, eli esimerkiksi silloin, kun omasta mielestä olisi sopivan valoisaa... Tämän kuvaushetken aikana poikaa ei ihan hirveästi napannut itse roikkuminen, vaan hän halusi esitellä kaikkia muita temppujaan, kuten kierimistä ja jalkojen välistä kurkistelua. Mutta pääasia, että oli hauskaa ja saimme kuitenkin napattua edes muutaman roikkumiskuvan! :D

Kannattaa seurailla myös Suomen Voimistelutuotteen Facebook-sivuja, missä voi bongailla kivoja voimistelutuotteiden arvontoja ja kampanjahintoja. Kurkkaa samalla Mammalandian Facebook-sivuille!

Renkaat ja leuanvetotanko saatu

2 kommenttia:

 1. Tuollaiset olisi kyllä tosi kivat!
  Tyylikkäätkin vielä :)

  Ihania tilannekuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan tykätty! :)

   Taaperoa kuvatessa ei voi kyllä oikein näiltä tilannekuvilta välttyä :D

   Poista