15.12.2016

Taapero kirjastossa

Kuvakirjat ovat meillä suuressa suosiossa tällä hetkellä ja poika jaksaa jo kuunnellakin lyhyitä tekstejä. Hän pyytää välillä viereensä istumaan lattialle ison tyynyn päälle ja ottaa kirjakopasta kirjan toisensa perään luettavaksi. Toinen taaperon suosima lukupaikka löytyy sohvannurkasta. 

Lähikirjastomme on meiltä lyhyen kävelymatkan päässä, joten sinne on helppo poiketa melkein milloin vain. Kävimme siellä ensimmäisen kerran kesällä, kun myöhästyin pojan kanssa bussista ja vesisateesta piti päästä johonkin kuluttamaan aikaan. Silloin emme kuitenkaan lainanneet mitään. Näihin kuviin tallennettu kirjastoreissu tapahtui puolestaan marraskuussa, kun taapero heräsi päiväuniltaan poikkeuksellisen aikaisin ja iltapäivä kaipasi ohjelmaa. 
 
 
Lähikirjastomme lastenosasto oli minulle jo entuudestaan tuttu, ja tämänikäisille suunnatut paksukantiset- ja sivuiset kirjat löytyivät sieltä helposti omasta hyllystään. Lastenosasto on suunniteltu kivasti lapsia ajatellen: hyllyt ovat matalia, niiden päällä istuskelee pehmoleluja ja rattaatkin mahtuivat hyllyjen sekaan hyvin. Lastenosastolta löytyy myös verhoilla rajattu, pehmeillä raheilla varstettu luku- tai leikkinurkka, jossa poika pääsi vähän kiipeilemään kirjojen valitsemisen välissä. Ainut huono puoli lähikirjastossamme on, että se aukeaa vasta puoliltapäivin, sillä joskus olisi kiva poiketa siellä aamupäivisinkin, kun olemme yleensä muutenkin liikkeellä. Taapero rakastaa kaikenlaisten hyllyjen ja laatikoiden penkomista ja meinasi aivan hullaantua kirjoja notkuvista hyllyistä. Kun yritin napata pojasta muutaman kuvan, ilmestyi lattialle hetkessä läjä kirjoja, joille sain sitten hiki hatussa etsiä oikeita paikkoja. 
 
ltä kirjastoreissulta mukaan tarttui kasa kirjoja, joista osan valitsi poika ja osan minä. Taaperon suurin suosikki on tainnut olla erilaisten koneiden ja menopelien kuvia sisältävä Koneiden voimaa -kirja, jonka hän nappasi hyllystä ihan omakätisesti. Myös Koiria ja kissoja -kuvakirja oli taapero löytö, jossa eläinten kuvat kiinnittivät huomion. Omasta lapsuudestani tuttuja Puppe-sarjan luukkukirjoja en uskaltanut vielä lainata luukkujen rikkooontumisen pelossa, mutta niiden sijaan hyllystä löytyi paksusivuinen Puppe-kirja. Pikku toukka paksulainen -niminen kirja on puolestaan ollut mielessä lainata, sillä meillä on kotona saman kirjailijan toinen kirja, josta poika on tykännyt tosi paljon. Toukka-kirja löytyikin iloksemme hyllystä. Koitin myös etsiskellä jonkinlaista pottakirjaa pottatreenien tueksi, mutta kaikki kivat vaihtoehdot olivat lainassa. Sen sijaan mukaan tarttui kylpyhetkestä kertova Kylvyssä-kuvakirja. 

Näitä kaikkia olemme lukeneet ahkerasti jo noin kuukauden verran, kerran olen ne uusinutkin. Viimeistään joulun jälkeen voisimme käydä lainaamassa uuden satsin, ellemme tässä vielä innostu hakemaan taaperolle jotain jouluista luettavaa.

Käyttekö te lasten kanssa kirjastossa? Millaisia kirjoja teillä suositaan?

Taaperon Stonzit saatu Ipanainen.fi-verkkokaupasta.

4 kommenttia:

 1. Moi! Me ollaan ahkeria kirjastossakävijöitä :) Meiltä löytyy melkein aina kasa kirjaston kirjoja. Ja kun vanhat alkaa kyllästyttää, käydään vaihtamassa ne uusiin.
  Taapero harvemmin valitsee itse kirjoja, vaan innostuu yleensä juoksemaan ympäriinsä, tai painelemaan hissin nappuloita, hih.

  Suosikkeja meillä on tällä hetkellä kaikki sellaiset kirjat, joissa on kurkistusluukkuja. Myöskin kaikki auto- ja eläinaiheiset kiinnostaa. Jostain kummasta syystä pottasankari-kirja on ihan hitti, ja sitä pitää lukea monta kertaa peräkkäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei olla tehty vielä montaa kirjastoreissua, mutta nyt aletaan kyllä käymään useammin :) Kiva että pienillekin löytyy paljon kirjoja ja lainaamalla on niin kätevä saada aina jotain uutta luettavaa.

   Meillä on ihan nuo samat kirjojen aiheet suosiossa tällä hetkellä, joku kiva pottakirja pitäisi vielä metsästää!

   Poista
 2. Hihi, juuri kirjoitin kuun alussa samasta aiheesta! :) Nyt kun "löysin" kirjaston uudelleen, niin on todellakin tullut käytyä. Lainaan samalla itsellenikin kauan kadonneen lukuinnon löydyttyä taas kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä käydä lukemassa kirjoituksesi! :) Voi kun saisin itsekin revittyä jostain omaa lukuintoa ja etenkin sitä aikaa lukemiselle :/

   Poista