19.1.2017

Pikku pulkkailija

Nämä kuvat ovat oikeasti jo marraskuulta, mutta lumettoman joulunajan jälkeen niin kuvat kuin pulkkailukin ovat olleet taas ajankohtaisia. Näihin kuviin tallentui myös yksi niistä harvoista marraskuun päivistä, kun aurinko suvaitsi näyttäytyä. Pakkanen taisi myös paukkua kovissa lukemissa lampaantaljasta ja pojan vaatetuksesta päätellen. Tänään täällä onkin puolestaan paistellut ihana tammikuinen talviaurinko!

Viime talvena pulkkailut jäivät vauvan kanssa kokonaan väliin, vaikka vauvapulkka meillä olikin jo olemassa. Nyt vauvapulkan lisäksi ulkona odottaa joululahjaksi saatu peruspulkka, ja näitä molempia onkin käytetty tänä talvena ahkerasti. Pulkkailua aloitellessamme taapero halusi aina istua kyydissä, ja äänteli vaativasti, jos rohkenin yhtäkkiä pysähtyä, mutta nykyään hän tykkää vetää pulkkaa myös itse perässään. Läheltä löytyy pari kivaa mäenlaskupaikkaa, joihin erityisesti isovanhemmat ovat poikaa iloksemme kuskanneet. Saa nähdä olisiko ensi talvena käyttöä perinteiselle Stigallekin? Olisi muuten kiva, jos teiden hiekoittajat jättäisivät pienen kaistaleen tien varteen ilman hiekkaa, niin pulkalla pääsisi kulkemaan aina.
 
Yksi pojan suosikkipaikoista ulkona on läheinen sorsalampi, minne suuntaamme välillä pulkan ja välillä rattaiden kanssa. Kaakattavissa sorsissa riittää ihmeteltävää, ja jos mukaan on pakattu lapio ja ämpäri, voi rannassa pyöräyttää muutamat lumikakut. Kävelyreitin varrella on myös hauskaa bongailla ulkoilemaan lähteneitä koiria taluttajineen. Taapero jaksaa jo kävellä yllättävän pitkiäkin matkoja sille päälle sattuessaan, joten aina mitään kulkuvälineitä ei edes tarvittaisi. Matkanteko ei vain aina ole kovin suoraviivaista, kun jokaista lumikokkaretta ja kuusenkäpyä täytyisi tietenkin jäädä tutkimaan. :D

Perhepäivähoitajan hommia alkaa olla nyt takana useampi viikko, kirjoittelen varmaan jotain tunnelmia töiden aloituksesta vielä erikseen. Touhua on päivissä kyllä riittänyt kolmen pienen lapsen kanssa, ja iltaisin on välillä ollut aika kaikkensa antanut olo. Toivottavasti tämä talviaurinko jatkaisi nyt paisteluaan, sillä valosta saa aina niin ihmeellisesti uutta energiaa! :)

Stonzit saatu Ipanainen-verkkokaupasta.

2 kommenttia:

  1. onpa mahtavia kuvia, toivotaan että aurinko näyttäytyisi jo enemmän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja todellakin toivotaan! Nyt onkin ollut vaihteeksi ihanan aurinkoisia päiviä :)

      Poista