27.2.2017

Helmikuun parhaat

♥ Paras sääilmiö: aurinko. Helmikuuhun on mahtunut monta ihanaa päivää, jolloin aurinko on paistanut siniseltä taivaalta, ja olemme saaneet lasten kanssa nauttia mahtavista ulkoilukeleistä. Helmikuun auringossa erityisen ihanaa on se, että se jo ihan oikeasti lämmittää.

Paras arjen helpottaja: toimiva astianpesukone. Astianpesukoneeseemme tuli vikaa alkukuusta ja jouduin tiskailemaan käsitiskiä melkein viikon verran. Ja sitä tiskiähän riitti varsinkin, kun syömässä ovat myös kaksi hoitolasta. Korjattua ja toimivaa konetta osaa nyt todella arvostaa, kun sitä ilman joutui olemaan hetken aikaa. Tiskaamisen osalta en todellakaan ikävöi opiskeluvuosia...

♥ Paras ostos: seisomalauta rattaisiin. Talvikeleillä olemme liikkuneet lasten kanssa leikkipuistoon tuplarattaiden ja pulkan yhdistelmällä, mutta kevättä kohti mentäessä menopelit kaipasivat päivitystä. Hoitolapset ja oma lapsi ovat vielä sen verran pieniä, että en voi ihan laskea sen varaan, että koko matka sujuisi heiltä kävellen. Tilasin pienen taustatyön jälkeen Bumprider-merkkisen seisomalautan, joka säädettävyytensä ansiosta sopii onneksi myös leveisiin tupliksiin. Ja baana on meille auki myös keväällä! :)

Kuvakaappaus: Leijona ja ystävät hammaspesulla.
Paras keksintö: hampaiden harjausvideo. Hampaiden harjaus ei ole edelleenkään taaperon lempipuuhaa, ja olemme saaneet kehitellä monenlaisia tarinoita ja jekutuksia, että harjaaminen onnistuu edes suunnilleen yhteistyössä. Uusi salainen aseeni on Jordanin video Leijona ja ystävät hammaspesulla, jonka avulla parin minuutin harjaus menee vaivatta! Tämä video pompsahti joskus ruutuun, kun taapero katsoi Fröbelin Palikoiden musiikkivideoita Youtubesta, ja sitten törmäsin siihen toisessa yhteydessä uudestaan. Video osoittautui meillä heti toimivaksi, ja vaikeinta hampaiden harjauksessa onkin nykyään se, kun laulu loppuu ja puhelin pitäisi laittaa pois. Varoituksena voin myös sanoa, että laulu jää soimaan päähän loppupäiväksi. ;)

Paras havainto: työrytmin löytyminen. Tammikuu meni perhepäivähoitajan töitä aloitellessa ja uusiin arjen kuviohin totutellessa. Muutos väsytti arvattavasti aluksi, mutta pikkuhiljaa on alkanut tuntumaan, että homma pyörii nykyään aika mukavasti. Rutiinit ovat selkeät, hoitolapset ovat sopeutuneet, ja poika nukkuu taas hyviä yöunia, mistä päättelen, että hänkin on tottunut uuteen kuvioon.

Paras puuha sisällä: piirtäminen. Aiemmin talvella meillä oli kova muovailuinnostus: taikahiekka oli kovassa käytössä ja testailin taaperon kanssa muun muassa soodataikinaa. Nyt olen vaihteen vuoksi tarjonnut kokeiltavaksi värikyniä, ja ne olivat kovassa käytössä varsinkin, kun vietimme muutamia pojan flunssapäiviä sisätiloissa. Kynät pysyvät kädessä jo ihan hyvin, ja poika on nyt selvästi hoksannut sen, että hän saa itse jälkiä aikaan paperille. Oikeaoppinen kynäote on vielä vähän hakusessa, kuten kuvasta näkyy, mutta pääasia, että intoa löytyy sen harjoitteluun. Piirustusalustana meillä toimii Ipanaiselta aiemmin saatu ezpz-merkkinen Play Mat.

♥ Parasta koko kuukaudessa: kevät lähestyy. Helmikuussa on jo kevään tuntua, vaikka lunta ja pakkasta vielä riittääkin − ja eikös kohta alkavan maaliskuun voi jo ainakin laskea kevätkuukaudeksi? Tervetuloa taas lempivuodenaikani! <3

Kuvituksena otoksia kuukauden varrelta.

2 kommenttia:

 1. Seisomalauta on tosiaan hyvä keksintö. Sillä tulee varmasti paljon käyttöä, kun kevät tulee! :)
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin uskoisin :) Vielä ei olla päästy testailemaan lautaa tositoimissa, mutta eiköhän se pian oteta käyttöön kun tiet sulavat ja kevät kunnolla alkaa :)

   Poista