31.3.2017

Kaksivuotias blogi ja tarina sen takaa

Mammalandian yhteistyöpostaus

Mammalandian bloggaajat kirjoittavat kuukausittain vaihtuvista yhteisistä aiheista. Maaliskuun aiheena on "Blogin tarina", eli kertomus siitä, miten blogi on saanut alkunsa. Mammalandian kotisivuilta löydät kaikkien bloggaajien kirjoitukset.
 
Oman blogini syntyä olen sivunnut aiemmin muistaakseni ainakin muutamaan otteeseen, mutta nyt onkin hyvä hetki koota tarina vielä kerran yhteen tämän yhteistyöpostauksen muodossa. Kuten olen kertonut ennenkin, perustin blogin loppuraskaudessa, jotta saisin paikan mihin purkaa kaikkia odotusajan ja vauvan tulon herättämiä ajatuksia. Kirjoittaminen on aina ollut minulle tapa käsitellä ja selvitellä mietteitäni ja tuntojani, ja tykkään tallettaa elämän tapahtumia kirjoittamalla niitä muistiin. Käsin kirjoitettuja päiväkirjoja on nuoruudessa kertynyt kaappeihin ja laatikoihin, mutta onhan koneella näpyttely niin paljon helpompaa ja nopeampaa ja tietysti nykyaikaisempaakin. Jäädessäni pari vuotta sitten äitiyslomalle ostin myös järjestelmäkameran ja ajattelin, että blogi voisi toimia talletuspaikkana harjoitusotoksille, joita kameran muistikortille kertyi.

Muistan, miten vaikeaa oli keksiä nimeä blogille. Monet keksimäni nimet olivat jo varattuja, enkä halunnut täsmälleen samanlaista nimeä kuin jollakulla toisella jo olisi. Sana "askeleita" löytyy nykyään ainakin muutaman muun blogin nimestä yhdistettynä johonkin toiseen sanaan. En myöskään halunnut blogille nimeä, joka kuvastaisi vain odotus- tai vauva-aikaa, sillä ehkä tulevaisuudessa haluaisin kirjoittaa jostakin muustakin. Ja oikeassa olinkin. Aluksi kirjoitin vain omaksi ilokseni, ja tuntui hassulta huomata, miten lukijoita eksyi blogiin, vaikken ollut mainostanut sitä missään. Nyt blogi on ollut osa Mammalandia-yhteisöä jo reilun vuoden päivät ja saanut sitä kautta enemmän näkyvyyttä, mutta edelleenkään en ole mainostanut blogiani itse kovin kovaan ääneen. En vain ole kokenut tarvetta sellaiselle. Tietyt ystävät kyllä tietävät osoitteen, mutta läheskään kaikki tuttavat eivät.

Vaikka en kaipaa suurta "blogijulkisuutta", on blogilla silti ollut tärkeä rooli elämässäni viimeisen parin vuoden aikana. Vauvavuotena blogi oli henkireikäni, johon talletin kaikkea siihanaa ja ihmeellistä aikaa, sekä purin omaa päänsisäistä myllerrystäni kaiken uuden edessä. Viime aikoina olen täytellyt pojan vauvakirjaa, mitä on auttanut suuresti se, että olen dokumentoinut blogiin niin paljon vauvavuoden tapahtumia ja vauvan kehitystä. Olen löytänyt blogin kautta myös muita samassa elämäntilanteessa olevia ja saanut vertaistukea. Nykyään blogilla ei ole enää aivan samanlainen merkitys kuin raskausaikana ja vauvavuotena, ja sen sisältö ja tarkoitus hakevatkin ehkä vähän muotoaan. Tässä maaliskuussa olen pitänyt myös pientä blogitaukoa ja viettänyt hiljaiseloa kirjoittamisen suhteen. Kirjoittaminen on minulle kuitenkin tärkeää, ja tavallaan blogi toimii eräänlaisena (sensuroituna) päiväkirjanani.

Tänään Askeleita-blogi täyttää täydet 2 vuottaensimmäinen varovainen pieni postaus löytyy tasan kahden vuoden takaa. Suuri kiitos kaikille mukana seuranneille, satunnaisille vierailijoille ja erityisesti teille, jotka jätätte käynnistänne silloin tällöin kommentin, se merkitsee aina paljon. Toivottavasti tavataan taas.

Seuraa Mammalandiaa myös Facebookissa.

2 kommenttia:

  1. Onnea blogille.♥
    Oon kyllä tykännyt sun blogista paljon, ihanaa kun kirjoitat.♥

    VastaaPoista