10.4.2017

Koti vihertää

Kevään myötä ja pääsiäisen lähestyessä tekee mieli haalia kotiin vihreää ja keltaista, kevään värejä. Tänä keväänä näitä värejä on ilmestynyt sinne tänne ehkä jopa enemmän kuin aikaisemmin.

Lähestyvä pääsiäinen on yksi lempijuhlapyhistäni, varmaan juuri siksi koska se osuu kevääseen, mutta ei vähiten varmaan siksikään, että siihen liittyy kaikkia ihania herkkuja! Pääsiäisruohot laitoin itämään reilu viikko sitten, että ne ehtisivät kasvaa jo Palmusunnuntaiksi. Tänä vuonna ruohot kasvavat ohransiemenistä, ja sekaan täytyy tietenkin asettaa muutama perinteinen tipu päivystämään. Taaperon kanssa emme muuten käyneet vielä tänä vuonna virpomassa, mutta jospa ensi vuonna askarreltaisiin sitten omat vitsat ja puettaisiin poika kissaksi, noidaksi tai vaikka tipuksi. Silloin alkaisi olla jo ymmärrystäkin asian päälle.

Keittiön pikkupöydän päälle piti hankkia uusi vahakangas vanhan ja käytössä kärsineen tilalle, ja valitsin lähes mitään muita vaihtoehtoja miettimättä vihreäruutuisen kankaan. Vahakangas on osoittautunut todella käteväksi lapsiperheessä: valkoisen pöydän pinta on liinan alla suojassa kolhuilta ja vahakangas on helppo pyyhkiä puhtaaksi kostealla. Ainut, mitä en ole saanut puhdistettua kankaasta on tomaattisose, se vihulainen jämähti edelliseen liinaan lopullisesti kiinni, mutta jatkossa osaan vähän varoa. Sattumoisin myös tuon uuden sumutinpullon väriksi valikoitui vihreä...kyllä nyt kelpaa kastella rairuohoja! ;)


Ehkä kuitenkin se paras ostos pitkään aikaan oli kimppu keltaisia tulppaaneja kauppareissulla. En osta kukkia kotiin juuri koskaan, mutta kannattaisi todellakin napata se muutaman euron puska aina välillä mukaan, sillä tuoreista kukista tulee aina niin iloiselle mielelle. Nimenomaan tulppaanit ovat ne (varhaisen) kevään kukat minulle. Näihin aikoihin kevättä lähes kaupasta kuin kaupasta löytyy myös narsissitarjous, ja olen jo monena vuotena hakenut Tokmannilta kolme ruukkua vitosella. Narsissit istutin ruukkuun ulko-oven viereen ja kukkien lakastuttua hautaan sipulit maahan, mistä ne toivon mukaan nousevat vielä ensi keväänä.

Sohvatyynyvalikoimaamme kuuluu jo ennestään keväiset vihreän ja keltaisen väriset tyynyt, jotka ovat taas erityisen ajankohtaisia, vaikka ovatkin majailleet sohvalla koko vuoden. Vihreää tekisi mieli hankkia muuallekin kotiin: keittiöstä uupuvat vieläkin verhot (ja verhotanko), vaikka huoneen remontoinnista on aikaa jo yli kaksi vuotta. Nyt haaveilen mielessäni jostakin raikkaan vihreästä kankaasta...
 
Mitkä värit kuuluvat teidän kevääseen?

2 kommenttia:

 1. Meillä keväällä/pääsiäiseksi kotia koristellaan ja sisustetaan normaalia värikkäämmin. Juuri tuollainen pirteä vihreä sekä keltainen on mun mielestä ihania varsinkin pääsiäisenä. Myös jotain hempeitä värejä olen viime aikoina laittanut esille.

  Meilläkään ei oltu vielä virpomassa. Suomenruotsalaiset virpovat vasta tällä viikolla, joten varmaan Fammoa virvotaan, kun siellä ollaan. Muutoin vasta ens vuonna aikasintaan, kun ei oikein ymmmärrä asian päälle tai osaa edes virpoa. Nyt mulla on muutama päivä opettaa hänelle vaikka pelkkä virvon varvon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talven ja pimeän jälkeen värit kyllä vetävät puoleensa. Meillä on muuten aika neutraalit sävyt kotona, mutta pienillä värikkäillä jutuilla saa luotua piristystä ja vaihtelua. Jotenkin tuota vihreää väriä tekisi nyt mieli laittaa joka paikkaan :D

   Virvon varvon -hokema riittää varmasti tässä vaiheessa oikein hyvin, hauskaa virpomisreissua teille! :)

   Poista