18.4.2017

Pääsiäisen menot ja meiningit

Meidän pääsiäistä voisi tänä vuonna kuvailla sanoilla pakkaamista, purkamista ja sinne tänne suhaamista. Paljon mahtui siis toimintaa neljän päivän vapaisiin, ja se olikin oikein tervetullutta. 

Teemme yleensä kevään ensimmäisen mökkireissun pääsiäisenä, ja niin teimme tänäkin vuonna, kun hurautimme pitkäperjantain aamuna mökkimaisemiin yhdeksi yöksi. Mökiltä tulimme välissä yöksi kotiin, ja pyykinpesun ja laukkujen päivityksen jälkeen suuntasin pojan kanssa vanhempieni luo yökylään miehen lähtiessä omalle reissulleen. Vierailimme myös pojan kummitädin perheen luona ja kolusimme muutamat leikkipuistot. Pihan pensasaidatkin saatiin leikattua! Muistin vielä yhden syyn miksi pidän niin paljon pääsiäisestä perinteisten pääsiäisherkkujen ja keväisen ajankohdan lisäksi: neljän päivän vapaat tuovat ihanan pienen hengähdystauon kevääseen, mikä korostuu nyt erityisesti, kun olen tehnyt taas töitä. En pitänyt talvilomaa, joten tässä vaiheessa kevättä pidennetty viikonloppu ja pari neljän päivän työviikkoa tulivat todellakin tarpeeseen, minkä lisäksi kotiympyröistä poistuminen auttoi lataamaan akkuja.
Lämpömittari humpsahti pääsiäisöinä reilusti pakkasen puolelle, ja aamuiset −7 asteen lukemat tuntuivat hyytävän kylmiltä, kun talven jälkeen oli jo ehtinyt tottua lämpimämpiin keleihin. Palelin puulämmitteisessä mökissä kuin jääkalikka, varsinkin kun vessareissut täytyy tehdä ulkohuussiin. Yksi yö mökkiolosuhteissa riitti siis varsin hyvin, ja sormet ristissä toivon, että vappuna olisi vastoin kaikkia odotuksia vuorostaan lämmintä, sillä silloin suuntaamme mökille luultavasti seuraavan kerran. Ulkoiluilmat kyllä suosivat pääsiäisenä viileää keliä lukuunottamatta, ja varsinkin mökillä tuleekin aina oltua paljon pihalla. Poika oli innokas koirankouluttaja opittuaan heittämään frisbeetä ja palloa koiralle, ja höpötti tästä tapauksesta vielä monta kertaa jälkeenpäin. Vanha perinteinen korona-peli taisi kuitenkin olla se tämän pääsiäisen hitti!

Olo on pääsiäisen syömisten jälkeen aika turvonnut, ja tänään oli ihanaa palata arkeen ja hyötyliikunnan pariin. Ruis ei normaalisti kuulu ruokavaliooni, mutta pakkohan se oli pääsiäisen kunniaksi vähän herkutella mämmillä, minkä kyllä huomaa olossa. Taaperokin sai omat mämmimaistiaisensa: lusikallisen päälle tuli irvistys ja poika oikein kaivoi tuon kummallisen ruuan, josta kaikki muut muka niin pitivät, pois suustaan. Ensi vuonna sitten uudestaan. :D Suklaamunia tuli osteltua jo ennen pääsiäistä, joten ne jäivät itse pyhinä vähemmälle. Kaupasta nappasin kuitenkin pussillisen Dumlen keväistä uutuusmakua. Ainiin, ja mämmimutakakku täytyi tietysti taas leipoa niin kuin olen tehnyt jo parina vuotena aiemmin!

Pääsiäisen jälkeen onkin hyvä vähän keventää, nyt ei edes mieli mitään kovin raskaita ruokia. Huhtikuu on jo pitkällä, ja ihanaa, kun ulkona on jo niin paljon kevään merkkejä, odotan innolla milloin ensimmäiset silmut puhkeavat puihin. Toivottavasti teilläkin oli mukava pääsiäinen! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti