22.5.2017

Juniorisänkyä valitsemassa

Pinnasänky täytyisi vapauttaa vauvan käyttöön syksyyn mennessä, ja olemme vähän miettineet, että taapero voisi siirtyä juniorisänkyyn jo kesän aikana. Ihan viimeistään kuitenkin alkusyksystä, että uuteen järjestelyyn jäisi aikaa totutella ennen pienemmän sisaruksen syntymää. 2-vuotissynttärit lähestyvät, joten olemme puhuneet isovanhemmille, että lahjatoiveena olisi tällä kertaa hyvin käytännöllisesti ajatellen sänkyrahaa. Mieleisiä leluja meiltä löytyy tällä hetkellä ihan hyvin (ja lisää leluja tulee varmasti kuitenkin lahjaksikin), mutta sänkyä tarvitsemme pian ihan oikeasti.

                                                                                                                               Kuvat: Asko

Emme ole vielä käyneet huonekaluliikkeissä katselemassa lastensänkyjä, mutta olen jo netissä selailemalla löytänyt meille varsin potentiaalisen vaihtoehdon. ByNiemi-kalustetehtaan Unipuu-sarja oli jäänyt jo aiemmin mieleen kuvista, ja tarkemmin tutkittuani sain tietää, että sarja on suunniteltu varsin älykkäästi, kun sänkyjä voi muunnella ja täydentää myöhemmin uusilla osilla. Lastensänky on esimerkiksi mahdollista muuttaa kerrossängyksi tai parvisängyksi, tai sängyn päätyyn voi asentaa vaikka pienen hyllyn. Unipuun valkoinen väri olisi myös luonnollinen valinta pojan huoneeseen valkoisen pinnasängyn paikalle. 

Meille sopisi Unipuu-sarjasta parhaiten jatkettava Jatkopuu-sänky, joka saisi olla taaperon käytössä aluksi lyhennettynä versiona. Lisäosana saatava turvalaita olisi varmasti myös paikallaan, ettei sängystä kiepsahdettaisi niin helposti alas. Jos joskus haluamme hankkia sisaruksille kerrossängyn, toimii Jatkopuu-sänky silloin kerrossängyn alapetinä ja tarvitsemme sen kaveriksi vain tavallisen Unipuu-lastensängyn. Tykkään siitä, että varsinkin vähän arvokkaammasta kalustehankinnasta saa pitkäkestoisen kaverin, ja Niemen kalusteet tiedämme jo kokemuksesta laadukkaiksi. Nyt täytyisi vain päästä sinne huonekalukaupoille tutkimaan sänkyjä vielä livenä!

4 kommenttia:

 1. Meillä ois kans sama homma edessä, ollaan kans ajateltu, että kesällä siirtyisi juoniorisänkyyn. On vaan vähän tilanpuutetta ilmassa sänkyjen suhteen, niin täytyy pähkäillä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, kesällä olisi hyvin aikaa totutella uuteen sänkyyn, mutta toisaalta taas ei viitsisi pitää hirveää kiirettä sen kanssa, kun sitten pinnasänky tarvitsee uuden sijoituspaikan :D

   Poista
 2. Täällä myös samaa hommaa pohtimassa! Ostettiinkin jo muuramen jolla sänky, kun käytettynä löytyi tosi hyväkuntoinen :) Nyt se on vielä hetken aikaa säilytyksessä isovanhemmilla ja mekin vaihdetaan tuossa kesä-heinäkuun aikana, kunhan oma makuuhuone saadaan taas muotoiltua niin että sinne sitten taas mahtuu se pinnasänky. Tuntuu, että asunnossa on yksi iso huonekalu liikaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuramen Jolla onkin toinen kiva sänky! :) Meidänkin pitäisi miettiä mitä pinnasängylle sitten tehtäisiin, kun saadaan juniorisänky paikoilleen, puretaanko se osiin varastoon vai siirretäänkö jo makuuhuoneeseen odottamaan vauvaa..?

   Poista