3.5.2017

Positiivinen raskaustesti

Perjantai 27.1.2017. Laskelmieni mukaan kuukautisten olisi pitänyt alkaa viimeistään tällä viikolla. Tiesin edellisen ovulaation ajankohdan aika tarkkaan, ja nyt siitä oli kulunut jo lähes kolme viikkoa. Toive raskauden alkamisesta oli ollut koko ajan mielessä. Alavatsan pienet nipistykset, vihlaisut ja kuukautisten alkamista muistuttava tunne useana päivänä olivat toisaalta saaneet toivomaan raskauden alkua, toisaalta olin epäillyt, että epäsäännöllinen kiertoni saattaisi vain tehdä temput ja kuukautiset alkaisivat minä päivänä tahansa. Suunympärysiholle ilmestyneet näppylät olivat kyllä vihjailleet jotain tavallisesta poikkeavaa hormonitoiminnan suhteen. Aamupissalla koitti totuuden hetki: seurasin tuloksen ilmestymistä tikkuun sydän pamppaillen ja kädet täristen − eikä se tärinä meinannut ihan heti lakatakaan: KAKSI VIIVAA! Riensin makuuhuoneeseen kertomaan iloiset uutiset miehelle heti tämän herättyä. Mielialani oli pompannut saman tien pilviin, vaikka olinkin vähän väsynyt


Nyt kun raskaus on julkista täällä blogissakin, pääsen vihdoin kirjoittamaan kaikesta siitä, mitä mielessä on alkuraskauden aikana liikkunut ja miten raskaus on ylipäätään sujunut. Olenkin jo ihan odottanut sitä! Päätin nyt aloittaa pienellä kertomuksella positiivisesta raskaustestistä, koska on hauska muistella itsekin, miten se oikeastaan tapahtui. Oikeasti olin tehnyt testin malttamattona jo kaksi kertaa ennen plussaa, vaikka tiesin, että ensimmäinen kerta oli aivan liian varhainen ja toisellakaan kerralla tuskin näkyisi mitään, vaikka olisinkin raskaana. Sitten päätin lopettaa hätäilyn ja odottaa vielä viikon, mitä seurasi joka aamuinen piina siitä, olisivatko kuukautiset alkaneet − kunnes perjantaiaamuna koitti testipäivä. 

Positiivisen testin jälkeen raskaus tuntui vielä epätodelliselta, kun varsinaisia oireita ei ollut tietenkään saman tien ilmaantunut. Odotin oireiden alkamista kuitenkin jo malttamattomana, ja mieli teki jo soittaa neuvolaankin. Omien laskelmieni mukaan plussaus tapahtui viikolla 5, ja alkio oli silloin muutaman viikon ikäinen. Edellinen raskauteni todettiin gynekologilla suunnilleen samoihin aikoihin ja pahoinvointi alkoi siitä muutaman viikon päästä. Tällä kertaa lievä kuvotus alkoi jo seuraavalla viikolla positiivisesta testistä, ja samalla viikolla pirautin innoissani äitiysneuvolan puolelle.

Vaikka olin äärimmäisen onnellinen raskausuutisesta, en silti uskaltanut heti iloita asiasta aivan täysin: halusin päästä näkemään, että pieni sydän olisi alkanut sykkimään ja raskaus olisi edennyt normaalisti. Olin ensimmästä raskautta paljon tietoisempi esimerkiksi tuulimuna- ja kohdun ulkoisesta raskaudesta, vaikka olin pelännyt edellisenäkin odotusaikana vaikka mitä. Vaikka yritin pitää jalat vielä tiukasti maassa raskauden suhteen, läikähti lempeä ja lämmin onnen tunne silti välillä ylitseni: tulisiko aina toiveissa olleesta asiasta nyt todellakin totta? Näinkö yhtäkkiä se lopulta kävi?

Pysy kyydissä rakas pikkuinen. <3

16 kommenttia:

 1. Onnea ihanasta uutisesta ❤

  VastaaPoista
 2. Meillä on la kyllä tosi lähekkäin, koska täälläkin testi näytti plussaa tolla viikolla :D la on 4.10, niin tervetuloa minunkin blogiin lukemaan raskauskuulumisia, kun nyt näin samoilla viikoilla mennään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että sattuu niin lähekkäin! Vähän oon jo käynyt kurkkimassakin sun raskauskuulumisia, kiva lueskella kun ollaan niin samassa vaiheessa :) Mulla on laskettu aika 28.9.

   Poista
 3. Testien tekeminen on kyllä niin jännittävää ja se onni joka tulee kun tikkuun piirtyy kaksi viivaa on upea.♥ Ihana päästä seuraamaan odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä mahdottoman jännittäviä hetkiä! Ja positiivisen testin jälkeen siinä menee niin paljon tunteita ja ajatuksia heti lävitse <3

   Poista
 4. Oi, onnea! Mie taisin plussata just tuota edellisenä päivänä :) Eli lokakuinen ilmeisesti sielläkin tulossa :) Itsellä aika paljon kirjottelut keskittyy tällä hetkellä raskausjuttuihin, jostain kumman syystä :D :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Niin se raskaus vie ajatukset mennessään :D Mulla on laskettu aika syyskuun lopulla, joten saa nähdä syntyykö lopulta syys- vai lokakuun puolella :)

   Poista
 5. Muistan kun itsekin tein vaikka kuinka monta testiä ja ekat ihan liian aikasin, miten sitä onkaan niin malttamaton sillon :D Ainutlaatuinen tunnehan se on kyllä katsella niitä kahta viivaa, ei siitä mihinkään pääse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihana tunne <3 Malttamattomuus pääsee kyllä helposti valloilleen tässä asiassa :D

   Poista