11.5.2017

Raskausviikko 20+0

Raskauden puoliväli täynnä! Pahoinvoinnin jäätyä viikot ovat hujahdelleet ohi aika vauhdilla, eivätkä päivät tunnu enää pitkiltä selviytymistaisteluilta. Tämä puoliväli tuli lopulta täyteen nopeammin kuin osasin odottaakaan. Toukokuu on muutenkin ihanaa aikaa, ja olen imenyt valtavasti energiaa itseeni aurinkoisista päivistä.

Vauvan potkut ovat tällä viikolla vahvistuneet selvästi, ja nyt niitä tuntuu useasti päivän aikana, myös yöllä. Ensimmäiset potkut havaitsin viikolla 16, mutta silloin niitä täytyi oikein pysähtyä kuulostelemaan, ja parhaiten ne tuntuivatkin kun makoilin esimerkiksi sohvalla. Nyt pieniä, mutta jo varsin napakoita potkuja muksahtelee välillä oikealle ja välillä vasemmalle puolelle alavatsaa, ehkä kuitenkin enemmän tuonne oikealle. Potkut näkyvät ja tuntuvat jo vatsan päältäkin katsellessa ja tunnustellessa. Tuntuu hassulta, että esikoisen odotusaikana huomasin ensimmäiset liikkeet vasta noin viikolla 19, kun taas nyt potkut ovat olleet jo aivan selviä juuri tässä puolivälin paikkeilla. Tietysti näin toisella kierroksella osasin odottaakin asiaa eri tavalla, ja tiesin myös miltä ne ensimmäiset hennot tömäykset mahdollisesti tuntuisivat.

Vointi on kaiken kaikkiaan aika hyvä tällä hetkellä, jos ei laske mukaan ajoittaista huonoista yöunista johtuvaa väsymystä. Välillä tunnen oloni vähän kömpelöksi, ja vatsan ja sen painon tavallaan tuntee koko ajan, vaikkei se mikään iso vielä olekaan. Vatsa myös tulee todella helposti täyteen, ja jos syön vähänkin reilumman aterian, saattaa olo olla aika tukala pitkään sen jälkeen. Ruokahalu on muuten palannut ennallaan pahoinvoinnin jälkeen, ja pystyn taas syömään kaikkea sitäkin mitä ensimmäisen kolmanneksen aikana ei tehnyt ollenkaan mieli. Vettä voisin juoda vaikka kuinka paljon, sillä tuntuu, että suuta kuivaa jatkuvasti.

Rakenneultra on edessä ensi viikon keskiviikkona, sitä täällä jo kovasti odotellaan. ♥

4 kommenttia:

 1. Voi mikä masu siellä <3 ihana taas fiilistellä raskausjuttuja kun oma odotus on vielä nin tuoreessa muistissa :)

  VastaaPoista
 2. Ne ensimmäiset hipaisut ja potkut..ompa niitä ikävä. Ihana masu siellä.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli niitä ikävä! Vauvan liikkeet on kyllä yksi parhaita juttuja odotuksessa :) Ja kiitos <3

   Poista