25.5.2017

Raskausviikko 22+0

Viikko on taas vierähtänyt! En tiedä onko vatsa oikeasti kasvanut juurikaan, mutta muhkeammalta se joka tapauksessa tuntuu. Viime aikoina olo on myös ollut jotenkin todella turvonnut (varsinkin vatsasta), ja tuntuu, että aineenvaihdunta toimii ihan superhitaasti, vaikka juon vettä siihen malliin kuin olisin ollut eksyksissä Saharalla ja yritän sisällyttää jokaiseen päivään edes jonkinlaista pientä (hyöty)liikuntaa. Ehkä se on tämä yhtäkkiä alkanut kuumuuskin, johon keho ei ole täysin ehtinyt tottua, ja joka saa olon vähän pöhöttyneeksi.

Kuvittelin, että kesä olisi helppoa aikaa olla raskaana vaatetuksen kannalta, kun välttyisin takki- ja muilta ulkovaatepulmilta, mutta nyt olen saanut huomata, että vaatekaappini on itse asiassa todella rajallinen kesää ja kasvavaa vatsaa ajatellen. Monet t-paidat ovat käyneet jo lyhyiksi ja jäävät törröttämään hassusti vatsan päälle. Pitkät topit ovat muuten hyviä, mutta tuntuvat monesti ahdistavan kireiltä. Tavalliset legginssit olen lähestulkoon hylännyt, sillä niiden vyötärönauha painaa ikävästä alavatsaa. Ainoiden äitiysleggareideni kaveriksi täytyisi varmaan hankkia muutamat muutkin! Omistan myös yhdet äitiysfarkut, jotka olivat kovassa käytössä esikoisen odotusaikana talvella ja keväällä, mutta jotka ovat tukalan kuumat näin lämpimillä ilmoilla. Farkkujen lisäksi saan päälleni muutamat rennommat pöksyt, jotka eivät kuitenkaan sovi siistimpää vaatetusta vaativiin menoihin. Kaikki shortsit ja hameet ovat puolestaan poissa pelistä, sillä eiväthän ne ison vatsan kanssa mene päälle. Missä ovat kaikki ihanat ja väljät kesämekot − siinä on vaatekaappini suurin puute tällä hetkellä!

En tiedä onko vatsa vain yksinkertaisesti muhkeampi kuin esikoista odottaessa, vai olenko tässä raskaudessa niin mukavuudenhaluinen, etten siedä, että mikään vaatekappale kiristää tai puristaa yhtään mistään? Vaatehankinnoilta en nyt kuitenkaan voinut välttyä, ja olenkin jo laittanut H&M:ltä tilaukseen muutamat kesäiset maksimekot, toivottavasti ne sopivat! Satsaan nyt mekkoihin siitä syystä, että niille on käyttöä myöhemminkin. Varsinaisten äitiysvaatteiden hankintaa yritän vähän vältellä, sillä ne jäävät raskauden jälkeen aika pian tarpeettomiksi, vaikka ainahan turhia vaatteita voi myydä eteenpäin. Tunikat olisivat myös käteviä, mutta niitä en jotenkin osaa käyttää − ehkä nyt olisi hyvä aika opetella?

Tästä kirjoituksesta tuli nyt vähän tällainen vaatetuspainotteinen, mutta ne asiat ovat olleet nyt päällimmäisenä mielessä raskauden suhteen. Raskausviikon 22+0 kuulumiset voisivatkin olla tiivistetysti, että vauva potkottelee vatsassa entiseen malliin, ja tämän odottavan äidin kesätyyli tulee ilmeisesti koostumaan mekoista, mekoista ja mekoista, ei muuta ihmeellistä tällä viikolla! :D

2 kommenttia:

  1. Mie taisin viime raskauden liidellä kahta mekkoa vaihdellen :D Tässä raskaudessa oon paljon pitänyt farkkulegginssejä (mammamallia), joita kaverilta sain, ja kirpparilta ostin parilla eurolla jemmaan jo isompaa kokoa, isompaa mahaa odottamaan :D Mutta kaipaan kans kyllä jotain kivoja mekkoja! Koitan aina kirppareita kolutessa kattoa jos jotain kivoja löytyis, ja imetysoptio tietysti aina plussaa, niin sais käytettyä sit myöhemminkin. Onneks tavallisia vaatteitakin löytyy semmosia, joissa imetys onnistuu mukavasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tulee varmaan olemaan vähän samanlainen taktiikka noiden mekkojen kanssa :D Ja legginssejä ja jotain isomman koon toppeja täytyisi varmaan myös hankkia. Mä oon surkea löytämään itselleni kirppareilta mitään, tai sitten pitäisi vain käydä jossain eri kirppareilla kuin yleensä..! Imetystoppeja multa löytyykin jo hyvä valikoima, niiden avulla pärjäsin hyvin viime kerralla kun pidin sellaista aina aluspaitana :)

      Poista