1.6.2017

Raskausviikko 23+0

Tämä viikko täyttyy meillä kaksivuotissynttärihulinoista: tänään kylään saapuu joukko taaperokavereita vanhempineen, ja viikonloppuna juhlistetaan päivänsankaria isovanhempien, kummien sekä muutamien muiden läheisten kanssa. Synttärivalmistelut ovat pitäneet kiireisenä, ja niin vain on taas yksi raskausviikkokin tullut täyteen.

Vauvan liikkeet (tai omat tuntemukseni niistä) ovat mielestäni lisääntyneet, ja pieni potkiskelee masussa aktiivisesti pitkin päivää. Aloin taas rasvaamaan vatsanahkaani Weledan raskausajan hoitoöljyllä, jota käytin esikoistakin odottaessa. Edellinen raskaus ei jättänyt yhtään raskausarpea, ja johtui se sitten päivittäisestä öljyämisestä tai ei, niin ajattelin nyt kuitenkin ottaa varman päälle ja mieluummin katsoa kuin katua. Aavistelen vähän, että vatsa tulee tässä raskaudessa kasvamaan suuremmaksi kuin edellisellä kierroksella, sillä olo on sen verran muhkea jo nyt. Noin muuten raskauteen liittyvät kuulumiset ovat aika samanlaisia kuin edelliselläkin viikolla: vointi on hyvä ja janottaa jatkuvasti. 

Nyt sain vihdoin käytettyä loppuun joululahjaksi saamani ryhmäliikuntakortin, kun kävin tässä yhtenä päivänä hytkymässä ja heilumassa zumba-tunnilla vakiotuntini eli torstai-iltojen bodypumpin sijaan. Ryhmäliikunnat (ja kaikki muukin liikunta) keskeytyivät alkuvuodesta pariksi kuukaudeksi pahoinvoinnin ja väsymyksen vuoksi, mutta niiden jäätyä jaksoin taas hyvin käydä jumppailemmassa. Edellisessä raskaudessa lopetin kaiken raskaamman liikunnan jo ensimmäisen kolmanneksen jälkeen, mutta nyt olen saanut huomata, että bodypumpin kaltainen lihaskuntojumppa tekee itse asiassa todella hyvää tällaiselle vatsan kasvattajalle ja pienen lapsen äidille, jolla on hartiat jatkuvasti jumissa. Tässä vaiheessa maha ei ollut vielä pahasti edessäkään liikkeitä tehdessä. En kuitenkaan aio ostaa enää uutta liikuntakorttia loppuvuodelle, vaan ajattelin loppuraskauden ajan keskittyä pyöräilyyn ja kävelylenkkeihin, jotka ovatkin mitä mainiointa kevyttä liikuntaa etenkin kesäaikaan.

Olipa muuten hauska vetäistä tuo kuvissa päälläni oleva vihreä toppi pitkästä aikaa päälle. Toppi on ainakin kymmenen vuotta vanha ja siihen liittyy monia hauskoja muistoja: se on ollut päälläni baarissa alle parikymppisenä ja olin pukeutunut siihen myös silloin, kun tapasin nykyisen aviomieheni ihan ensimmäistä kertaa. En ole käyttänyt toppia vuosiin, mutta en ole vain raaskinut laittaa sitä kierrätykseenkään − nyt se käykin mallinsa ansiosta loistavasti tämän venyvän vatsan kanssa kesäaikaan. Mutta sellaisia raskauskuulumisia tällä viikolla, huomenna pääsen pitkästä aikaa äitiysneuvolaan!

4 kommenttia:

 1. Minulla juurikin tuo zumba vakioliikuntana, mutta näillä viikoilla vetelin kyllä ihan viimeiset. :) Hyvä että kurssi loppuikin juuri sopivasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ajoitus oli sitten! :) Mä oon käynyt enemmän bailatinossa aikoinaan, mutta zumba-tunnillekin eksynyt muutaman kerran. Bodypumppi on kuitenkin ehdoton lemppari kun kaipaan lihaskuntoilua :)

   Poista
 2. Kiva, että vointi on siellä hyvä ja niin ihana masu.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tästä niin nauttii alkuraskauden pahoinvoinnin jälkeen :) Kiitos! <3

   Poista