8.6.2017

Raskausviikko 24+0

Huh huh, 2-vuotissynttärihulinat ovat vihdoin takanapäin. Juhlia vietettiin tosiaan kahtena päivänä, ja kutsuin muutamia ihmisiä vielä rääppiäisille maanantaina. Ihanaahan tuo juhlien järjestäminen on, mutta on siinä oma hommansa, nyt maistuu taas arki! Synttäreistä kirjoittelen lisää, kunhan ehdin, mutta tähän väliin tulisivat taas uuden raskausviikon kuulumiset, torstai kun on. Kuvat on napattu viime sunnuntain juhlahumun lomassa, H&M:n uusi maksimekko pääsi heti kotiuduttuaan käyttöön.

Viime viikon perjantaina kävin pitkästä aikaa äitiysneuvolassa, kun edellisestä käynnistä oli vierähtänyt jo pari kuukautta. Neuvolakäyntien väliinhän sijoittui rakenneultra. Arvot olivat muuten täysin kunnossa, mutta hemoglobiini oli tullut hiukan alaspäin. Vielä se ei ollut pudonnut mihinkään hälyttäviin lukemiin, mutta aloitan varmaan rautakuurin, kunhan nyt seurailen vähän tätä oloa. Edellisessä raskaudessa söin loppuraskauden aikana rautalisää, ja hemoglobiiniarvot olivat juuri näiden viikkojen aikoihin vähän laskeneet. Painoa oli nyt humpsahtanut kerralla enemmän, vajaa viisi kiloa, kun ensikuukasina kiloja ei vielä kertynyt ollenkaan. Vertasin lukemia vanhan äitiyskorttini tietoihin ja aika samoissa määrissä mennään raskausviikkoihin nähden, vaikka tunnenkin oloni välillä niin muhkeaksi (kuvissa tuo mekko kyllä häivyttää vatsaa!). Neuvolasta sain matkaan myös todistuksen äitiysavustuksen hakemista varten, minkä voisi tässä lähiaikoina koittaa hoitaa. 

Aamupäivisin olen tuntenut nyt jotain pientä pyörrytystä, mikä alkaa yleensä, kun olen lasten kanssa ulkoilemassa. Verenpaine minulla on luonnostaan aika alhainen, mikä tietysti voi vaikuttaa asiaan, mutta veikkaan, että tämä liittyy yön aikana jumiutuneiseen hartioiden seutuun, jota koitan juuri ulkoiluaikaan yleensä vähän jumppailla. Huimauksen tunteet ovat samanlaisia, mitä joskus vuosia sitten sain muutaman kerran, silloin tosin pahemmassa mittakaavassa. Silloinkaan oireille ei tutkimuksista huolimatta löytynyt muuta järkevää syytä kuin verenpaineen heittely tai lihasjännitys, joten en ole tästä kovin huolissani. Näin kylkinukkujana täytyisi varmaan kohta satsata uuteen tyynyyn vanhan, jo parhaimman teränsä menettäneen Tempurini tilalle.

Vauva antaa paljon merkkejä itsestään päivän aikana, mikä on ihanaa ja mieltä huojentavaa, vaikka välillä ne pienten jalkojen muksahdukset ja asennon vaihdokset tuntuvatkin vähän ikävästi − toisinaan vatsassa oikein muljahtaa. Lueskelin, että vauvan korvat ovat nyt kehittyneet, ja lapsi kuulee ympärillään kuuluvat äänet. Kovat äänet voivat myös säikäyttää pienen. Mittaa tällä pienellä ihmisenalulla on jo melkein 30 cm ja painoa päälle puoli kiloa. Siellä se pieni rakas kasvaa ja kehittyy päivä päivältä. ♥

8 kommenttia:

 1. Ooh mikä raskaushehku! 😍 Näytät upealta ❤️

  Juhlia on kyllä kiva järjestää, mutta on niissä tosiaan hommaa 😬 Mä voisin kyllä tehdä sitä järjestämiseen liittyvää metatyötä vaikka kuinka, jos vaan joku hoitaisi leipomiset, siivoamiset ja muut 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Synttäreille tälläydytty ;)

   Joo, kaikenlaista voisi kyllä suunnitella ja järjestää, mutta toteutusmahdollisuudet on aina vähän rajalliset kun on lapsia pyörimässä huushollissa :D Mä leivon ihan mielelläni, mutta siivoamiset voisin ulkoistaa jollekin muulle!

   Poista
 2. Ihana mekko ja oot niin kaunis! :*

  VastaaPoista
 3. Oot kyllä hehkuvan kaunis! ♥

  VastaaPoista
 4. Onnea 2-vuotiaalle! :) Mäki kattelin tota samaa mekkoa, mutta jätin kauppaan vielä :D Varmasti kyllä on/olisi kesäksi fiksu hankinta näiden pallomasujen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! <3 Mulle iski vähän paniikki päälle kesävaatteiden kanssa, niin tein sitten muutaman pikaisen mekkohankinnan. Nyt on edes pari vaatetta, jotka mahtuu kesän lopullakin päälle :D

   Poista