13.7.2017

Pois pinnasängystä

Heinäkuun alussa hyökkäsimme huonekaluliikkeen alennusmyyntin, jota olimme jo odotelleet juniorisängyn ostoon varatut rahat valmiina. Päädyimme juuri siihen Unipuu-sarjan jatkettavaan Jatkopuu-sänkyyn, jota olin etukäteen vähän katsellutkin. Sänkyyn ostettiin myös turvalaita ja jatkettava patja, ja koko paketin loppusumma jäi hyvien alennusten ansiosta lopulta pienemmäksi, kuin mitä pelkkä sänky olisi maksanut normaalihintaisena. Kannatti siis odottaa oikeaa ostohetkeä! Iloinen yllätys oli sekin, että varastossa oli yksi sänky turvalaitoineen valmiina odottamassa ja saimme hakea sen matkaan saman tien − vaikka eihän tässä vielä mikään kiire olisi ollutkaan. Upouusi sänky kasattiin vielä samana iltana pinnasängyn paikalle, ja taapero pääsi heti yöllä testaamaan uutta nukkumapaikkaansa tositoimissa. 

Nyt poika on siis vedellyt sikeitä uudessa sängyssään noin puolitoista viikkoa, ja nimenomaan vedellyt sikeitä, sillä "isojen poikien sängyssä" on nukuttanut vallan mainiosti. Taapero oli alusta asti innoissaan uudesta pedistään, vaikkei halunnutkaan testata sitä vielä liikkeessä, ja hän on joka ilta kavunnut sänkyyn enemmän kuin mielissään. On ilmeisesti kiva, että sänkyyn pääsee nyt ihan itse, ja edelleen nukkumaan käydessä täytyy välillä hokea "uusi änky, uusi änky". Poika on unissaankin liikkuvaista sorttia ja pinnasängyssä pyöriessään hän kolautteli itseään välillä sängyn laitoihin − uuteen sänkyyn mahtuu puolestaan hyvin vaikka koko pehmoleluarmeija ja silti jää tilaa nukkua leveästi. Peittona toimii vielä pinnasängyn peitto, ja yksi parhaista kirpparilöydöistäni, eli vitosella ostettu täysin siisti Aappa-apina pussilakanasetti saa olla edelleen käytössä sekin.

Yöt ovat sujuneet uudessa nukkumapaikassa siis rauhallisesti, eikä taapero ole lähtenyt yksinään mihinkään vaeltelmaan. Aluksi hän huhuili aamuisinkin sängystään tuttuun tapaan sen sijaan, että olisi kavunnut sieltä itse pois, mutta nyt vastaherännyt lapsi on kirmannut iloisena vanhempien makuuhuoneeseen jo useana aamuna, mikä on ollut jotenkin tosi liikuttavaa. <3 Iltaisinkaan poika ei ole pomppinut sängystä pois, sillä meillä on edelleen tapana, että nukutusvuorossa oleva vanhempi on hänen kanssaan lukemassa ja rauhoittelemassa niin kauan, kunnes uni tulee. Viime viikonloppuna otimme tosin pienen askeleen kohti vähän itsenäisempää nukahtamista, ja nyt olemme siirtyneet aina oven viereen istumaan yhdessä luetun iltasadun jälkeen. Poika saattaa vähän höpistä ja pyöriä tai kurkistella sängystä tarkistaakseen, että vanhempi on paikalla, mutta rauhoittuu kuitenkin aika nopeasti nukkumaan unikaveri kainalossa, ihan itsekseen. Uusi käytäntö on siis sujunut ihan yllättävän hyvin!

Pinnasänky on nyt sitten vapautettu hyvissä ajoin vauvaa varten, ja siirsimme sen jo makuuhuoneeseen odottamaan. Syksyistä elämänmuutosta ajatellen on myös iso etu, jos poika oppii nukahtamaan edes hiukan aiempaa itsenäisemmin, sillä varsinkin itseäni on vähän hirvittänyt ajatella taaperon nukuttamista niinä hetkinä, kun vauvakin on hereillä... Nyt olen kuitenkin todella helpottunut ja onnellinen jo siitä, miten hyvin nämä pienetkin muutokset ovat sujuneet, joten eiköhän me sitten syksylläkin jotenkin selvitä! :)

6 kommenttia:

 1. Meilläkin siirryttiin isoon sänkyyn joskus viikko sitten, ja on kyllä hyvin nukuttanut :)
  4-5kk on täällä jo päästy ns. helpolla nukuttamiset, iltalaulujen yms jälkeen jää sänkyyn itse, ovet tosin on auki muualle, ja välillä huudellaan, että nyt pää tyynyyn jo :) Puuhailee kyllä omiaan sängyssä aina jonkun aikaa, kunnes simahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta! Meilläkin olisi haaveissa, että iltasadun jälkeen voisi poistua huoneesta ja poika kävisi sitten rauhassa nukkumaan. Onneksi syksyyn on vielä aikaa, niin tässä ehtii hyvin harjoittelemaan :)

   Poista
  2. Teillä molemmilla kuulostaa menneen muutos tosi hyvin :) Kirjailin juuri kasaan miten meillä se sujui :D

   Poista
  3. Täytyypä käydä lukaisemassa! :D

   Poista
 2. Hyvältä kuulostaa! :)
  Toivotaan makoisia unia jatkossakin ja itsenäisempää nukahtamista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä toivotaan! Jospa se tästä askel kerrallaan :)

   Poista