27.8.2017

Kinnarin tila

Yksi kesäkohteeni taaperon kanssa oli Kinnarin tila, Hollolassa sijaitseva maatilamyymälä, missä olin jo pitkään halunnut poiketa. Vierailustamme on aikaa jo reilusti yli kuukausi, mutta sieltä napattuja kuvia selaillessa teki mieli palata tuohon päivään ja kirjoittaa siitä jotain tänne blogiinkin. Viime päivinä ilmassa on selkeästi tuntunut viileä syksyinen tuuli, joten lämpimiä kesäpäiviä on ihania muistella!
  
Kinnarin tila on tänä vuonna jo 350 vuotta täyttänyt sukutila, jonka yhteydessä toimii kahvila ja sisustumyymälä Pioni ja Piironki. Myymälästä löytyy valikoima maalaisromanttisia ja rustiikkisia sisustus-, lahja- ja puutarhatuotteita. Kahvilan tiskiltä taas voi herkullisten leivosten lisäksi ostaa tilan jauho- ja viljatuotteita kotiinviemisiksi tai vaikka tuliaisiksi. Jauhotuotteet valmistuvat läheisellä Okeroisten myllyllä, ja pihalla on kahvilan nimen mukaisesti myynnissä tietysti myös pionin taimia. Nettisivuilta bongasin tiedon, että Kinnarin tila järjestää myös elämyspalveluita erilaisille ryhmille. 


Me vietimme tilalla yhden heinäkuisen aamupäivän pojan mummin kanssa. Tuohon aikaan päivästä arkena paikassa ei ollut ruuhkaa, vaan saimme ihmetellä tilan eläimiä, tuotteita ja pihapiiriä kaikessa rauhassa. Taaperoa ilahduttivat erityisesti pihalta löytyvät kanat ja kukko kopissaan, vapaana käyskentelevä kissa sekä hauskat Oxfordin lampaat. Mustakasvoiset määkijät poikkesivat hauskalla tavalla niistä tavanomaisista lampaista, joita kotieläintiloilla yleensä näkee. Nuo pojan suosikkisarjasta Late Lampaasta tutut lempeät jättiläiset käyskentelivät aitauksessaan tammien alla ja tulivat mielellään aidan viereen rapsuteltaviksi. Oli ihanaa huomata, että kaksivuotiaalle riittää elämykseksi todellakin vain muutama kana ja lammas − taapero oli eläimistä aivan innoissaan, eikä yhtään enempää olisi tarvittu! Kiekuvaa kukkoa muisteltiin kotona monta kertaa jäkeenpäin. Ulkona oli myös lasten ulkoleluja, kuten traktori, mopo ja kottikärryt, joilla sai vapaasti leikkiä. Kahvit ja eväät nautimme ulkoterassilla pojan kirmaillessa innoissaan pitkin pihamaata.
Hauskojen lampaiden lisäksi tilalta jäi mieleen erityisesti lämmin henkilökunta ja kiireetön ilmapiiri. Työntekijöillä oli aikaa jutustella niitä näitä ihmisten kanssa ja esitellä eläimiä, kun ihmettelimme niitä. Pienellä tilalla peltojen keskellä tunsi olonsa tervetulleeksi, ja se oli juuri sopiva kohde parivuotiaan kanssa käytäväksi. Pieni, mutta paljon tarjoava paikka, jossa onneksi poikkesimme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti