1.8.2017

Opettavaisia leluja Leikkien-kutsuilta (+ arvonta)

Yhteistyössä Leikkien 

Lähipiirissäni on järjestetty paljon erilaisia (lasten)vaatekutsuja, joilla onkin tullut käytyä aika ahkerasti. Oli kuitenkin hauskaa, että sain blogin kautta yhteydenoton, jossa tiedusteltiin haluaisinko kenties järjestää vähän toisenlaiset kutsut: Leikkien-lelukutsut, joilla vaatteiden sovittelun sijaan tutustuttaisiin laadukkaisiin ja opettavaisiin leluihin ja peleihin. Leikkien oli minulle jo ennestään jonkin verran tuttu, ja ajatus kotikutsuista kuulosti niin kivalta, että vastasin epäröimättä, että haluan! Nämä olivat myös aivan ensimmäiset kutsut, jotka itse järjestin. 

Sopiva päivä kutsuille löytyi kesäkuulta, ja oppimiskonsultti Hanna saapui silloin kotiimme mukanaan kaksi suurta matkalaukullista erilaisia leluja ja pelejä. Olin kutsunut paikalle tuttuja äitikavereita lapsineen, ja meitä olikin koossa iloinen ja eläväinen taaperojoukko äiteineen. Hanna purki lelut laukuistaan ympäri olohuonettamme ja lapset pääsivät tutkimaan niitä vapaasti aikuisten selatessa tuotekuvastoja. Lopputuloksena oli värikäs lelujen sekamelska pitkin poikin lattioita sekä monta innokasta taaperoa mielenkiintoisen lelujen parissa puuhaamassa. Leikkien-lelukutsuilla lapsetkin todella viihtyvät, sillä lelut ovat vapaasti kokeiltavissa, eikä niiden sekaisin menosta tarvitse olla huolissaan. Koulutettu oppimiskonsultti osaa kyllä lajitella lelut oikeisiin laatikoihinsa, minkä lisäksi häneltä saa hyviä vinkkejä sopivien lelujen valintaan eri-ikäisille. 
 Niille, joille Leikkien ei ole vielä tuttu kerron, että kyseessä on pieni kotimainen perheyritys, joka valmistaa ja jälleenmyy laadukkaita ja opettavaisia leluja sekä pelejä vauvasta ja leikki-ikäisestä aina koululaiseen ja aikuiseen saakka. Myynti tapahtuu pääasiassa juuri tällaisten kotikutsujen kautta. Kotimaisten Leikkien-merkkisten lelujen ja pelien lisäksi Leikkien maahantuo kattavaa joukkoa tarkoin valittujen leluvalmistajien leluja ympäri maailmaa. Minä ihastuin erityisesti thaimaalaisen Plan Toysin kauniisiin puuleluihin. Nämä kierrätyskumipuusta valmistetut lelut sisältävät ainoastaan ympäristöystävällisiä materiaaleja: kierrätettyjä tai kierrätyskelpoisia raaka-aineita, minkä lisäksi ne ovat tietysti myrkyttömiä. Blogiyhteistyön merkeissä sain pienen ostoedun Leikkien-tuotteisiin, ja käytin sen sekä emännän etuni Melodia-ksylofoniin sekä hauskaan Elintarvikkeet -lajitelmaan juuri tuolta Plan Toysin puolelta. Tässä välissä voisin muuten kehaista Leikkienin nopeaa toimitusta, sillä maanantai-iltana tilaukseen laitetut tuotteet kilahtivat postin pakettiautomaattiin jo keskiviikkona!
Uudet puiset lelut ovat olleet meillä nyt hyvän aikaa käytössä, ja ne ovat tähän mennessä vaikuttaneet laadukkailta, vaikkeivat taaperon leikit välttämättä olekaan ihan sieltä hellävaraisimmasta päästä. Melodia-ksylofonin metallisilla kielillä voi soittaa ihan oikeita kappaleita, ja pakkauksessa tulee mukana myös soitto-ohjeet muutamille helpoille lastenlauluille. Taapero on luritellut ksylofonilla hienosti omia sävellyksiään ja tykkää erityisesti liu'uttaa soittokapulaa pitkin kielien pintaa. Oli kiva saada leluvalikoimaan jokin soittopeli, sillä sellaisia meillä ei vielä hirveästi ollutkaan. Ksylofonia enemmän käytössä ovat tähän mennessä olleet kuitenkin hauskat puiset elintarvikkeet, joihin kuuluu maitopullo, mehupullo, ketsuppi, maitotölkki, hillopurkki ja hunajapurkki. Paketteja availlessamme taapero keksi pinota purkkeja päällekkäin, niinkin niillä voi siis leikkiä! Mansikkapurkki taitaa olla suosikki, sillä poika rakastaa mansikoita, ja hillopurkkia osoittaessaan muistaa sanoa aina "manksa". 

Lelukutsujen järjestämisestä jäi kaiken kaikkiaan oikein myönteinen kuva; vietimme kivan kesäkuun illan leluihin tutustuen, niitä näitä höpötellen sekä jäätelöllä ja marjoilla herkutellen. Tositoimissa testattuna leluista saa paljon paremman kuvan kuin pelkän kuvaston tai netin tuoteselosteen kautta, ja kutsuilta on myös mahdollista valita juuri ne lelut, joihin oma lapsi ihastuu. Ennen kaikkea minusta on ihanaa, että kaiken lapsille suunnatun muovikrääsän lisäksi markkinoilta läytyy tällaisia kivannäköisia, opettavaisia, ekologisia ja laadukkaista materiaaleista valmistettuja vaihtoehtoja! Jos omien kutsujen järjestäminen kiinnostaa, se käy helposti esimerkiksi Leikkienin nettisivuilta löytyvän lomakkeen avulla.

Blogiyhteistyön merkeissä saan järjestää kivan arvonnan, jossa voi voittaa Mad Mattr -taikamassan uutuussetin: "The Ultimate Brick Maker X6" -paketin. Kyseisestä massasta oli moni kiinnostunut omillakin kutsuillani. Paketti sisältää pinkkiä ja sinistä taikamassaa, muotoiluveitsen ja tiilimuotit esimerkiksi talojen ja linnojen rakentamista varten. Arvontaan voi osallistua kertomalla kommenttiboksissa jonkin muovailuun liittyvän asian tai muiston omasta elämästään ja sähköpostiosoitteensa. Arvonta päättyy maanantaina 7.8.2017 klo 23.59, tasapuolisesti arpaonnea kaikille! :) 

Postauksen linkit lisäsin helpottamaan tuotteiden tai lisätiedon löytämistä, en hyödy niiden klikkailusta mitenkään. :)

20 kommenttia:

 1. Lapsena olin oikee muovailuhirmu. Aina piti jotain olla muovailemassa ;)Mukana!
  nelliina at yahoo.com

  VastaaPoista
 2. Muovailu on ollut lempipuuhaani pienenä, ja huomaan saman pojassani, joka on nyt 4v. Taiteilijoita olemme molemmat :) Mukana tässä hauskassa arvonnassa!
  auringonlapsi80 (a) jippii.fi

  VastaaPoista
 3. Kyllä olen tyttöni kanssa paljon muovaillut. On tykännyt kovasti. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Meillä taapero alkaa juuri päästä jyvälle muovailuista, kun sai ukilta lahjaksi ekat muovailuvahat :)
  huittinen.laura1(at)gmail.com

  VastaaPoista
 5. Muistan lapsuudesta sen, miten muovailuvahan värit sekoittuivat tasaisen ruman väriseksi massaksi. Ja sen hajun ja inhottavan tunteen, joka niistä jäi käsiin!
  onelettavahuolella@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Muisto työelämästä... Joulun aikaan lapsia oli hoidossa niin vähän, että me hoitajatkin ehdimme paneutua muovailuun. Oli kivaa! :)

  nytheti (a) hotmail.com

  VastaaPoista
 7. Muovailu oli lapsena ihan parasta! Joko muovailuvahasta erilaisia eläimiä tehden, taikataikinasta askarrellen tai vaikka savesta muovaillen. Onnekseni meillä oli kaikenlaiseen kotona mahdollisuus. Innolla odotan, että oma poikani kasvaa ja saamme yhdessä tehdä näitä kaikkia juttuja yhdessä.

  VastaaPoista
 8. Muovailuvaha oli mitat mainiointa leipomismateriaalia lasten leikeissä.
  Postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Poikani kanssa teemme joskus pitkät kynnet punaisesta muovailuvahasta ja se on hänestä aina yhtä hauskaa.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 10. Muovailu on kyllä ikuinen kestosuosikki, se on jotenkin niin kiehtovaa. Siihen voi liittää ihania mielikuvitustarinoita tai opettavaisia keskusteluja ja välillä vaan muovaillaan!
  Olen mukana! hippu(at)outlook.com

  VastaaPoista
 11. Mä en ollut muovailuvahaan koskenut vuosikymmeniin ennen kuin oman lapseni sain, mutta siis se välitön flashback-hajumuisto mikä siitä tuli, oli ihan huikea. kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Lapsena meillä oli muovailu ahaa, mutta kutakin väriä käytettiin vain yhtä kerrallaan, että ne ei sekoittuisi ja lopputuloksena olisi ällöttävän Kirjava massa, joka lopulta olisi ruskea :) Meillä ei vielä ole muovailumassaa otettu esille Ukkelin kanssa, mutta pian sekin aika koittaa.
  Pakko kommentoida, että näin tuon punahilkkapelin Lapsi messuilla vuoden pelit äänestyksessä ja se meni minun have to buy-listalle. Himasaimiblogi@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Lapsena muovailin paljon :) Kun värit sekoittuivat ja massasta tuli harmaata ei ollutkaan enää niin kivaa
  Sanna.salmi@suomi24.fi

  VastaaPoista
 14. Muovailuvahaa löytyy tälläkin hetkellä lapsen viime leikkien jäljiltä tarttuneena sohvaan. Tai siis sitä väriä on tarttunut.
  matsalikka@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Minulla ei oikeastaan ole muovailusta mitään erikoisempia muistoja :) Omalle lapselle nämä olisivat ihania, pääsisimme tekemään yhteisiä uusia muistoja :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 16. Halusin aina maistella taikataikinaa, koska se oli mukavan suolaista. Tämä setti onkin mielenkiintoinen, en ole ennen kuullut.
  eeva22@hotmail.com

  VastaaPoista
 17. Muovaileminen on kivaa, vaikkakin vähän sotkuista hommaa :)
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 18. Tykkäsin lapsena kovasti muovailusta ja edelleen nautin myös omien lasten kanssa muovailusta.
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Meillä on kaksi innokasta muovailijaa.
  Kolmaskin alkaa olla siinä iässä, että on ajankohtaista.
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista
 20. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista