21.8.2017

Sadepäivän puuhat

Mammalandian yhteistyöpostaus

Mammalandian bloggaajat kirjoittavat kuukausittain vaihtuvista yhteisistä aiheista, ja elokuussa aiheena on kertoa sadepäivän puuhista. Mammalandian kotisivuilta löytyvät kaikkien bloggaajien kirjoitukset kuukausittaisesta aiheesta.

Tämä aihe olikin juuri nyt elokuussa aika ajankohtainen, kun sadepäiviä pukkasi varsinkin alkukuusta useampia. Tavallaan sadepäivien puuhat eivät meillä juurikaan poikkea tavallisesta: tavoitteena on lähteä ulkoilemaan edes kerran päivässä ja mielellään aamupäivällä, ellei sitten ole aivan kaatosade. Loppupäivä saattaa sadepäivänä kuitenkin kulua sisätiloissa, kun taas aurinkoisella ilmalla suuntaamme ulos useita kertoja päivässä. Kohtuullinen vesisade ja märkä maa eivät haittaa, kun taapero on puettu kuravaatteisiin ja vetäisen itsellenikin sadetakin niskaan ja saappaat jalkaan. Vanhan kurapuvun jäätyä pojalle pieneksi nämä iloisen väriset sadevaatteet löytyivät sattumalta oikeassa koossa Liberon pistekaupasta.Poika rakastaa läträtä omalla pihalla, kun rännistä tulee vettä, ja hän viihtyisi vesileikeissään vaikka kuinka kauan. Yleensä keräämme vettä ämpäreihin ja taaperokärryyn, joissa poika sitten uittaa kiviä, käpyjä ja pienempiä leluja. Lisäksi kastelukannulla on hauskaa kaadella vettä ympäriinsä, ja viime aikoina poika on innostunut myös sateenvarjon kanssa kävelystä. Satunnaiset sadepäivät eivät haittaa itseäni ollenkaan − näin kesällä ne tuntuvat lähinnä virkistäviltä. Sen sijaan ärsyttävää on, jos ilma on kamalan vaihtelevaa, eli silloin kun ulos lähtiessä ei voi olla varma sataako vai paistaako ja milloin seuraava rankkasadekuuro oikein iskee. Parilla leikkipuistoreissulla kastuimmekin alkukuussa oikein kunnolla. 

Silloin kun sateiset päivät ja sisällä olo puuduttavat, on niitä kiva piristää jollain erilaisella ohjelmalla: sisällä taaperon kanssa voi vaikka leipoa, askarrella tai maalata yhdessä. Meillä hitti (ihan kaikenlaisilla ilmoilla) on olohuoneeseen tuotava "temppupatja", eli vanha vaahtomuovipatja, jolla taapero saa harjoitella temppujaan ja kuperkeikkojaan. Patja ja oviaukossa roikkuvat voimistelurenkaat innostavat kivasti liikkumaan myös sisällä. Yhtenä sateisena elokuun päivänä suuntasimme puolestaan hetken mielijohteesta ensimmäistä kertaa HopLopiin, mikä oli sekin ihan huippujuttu. Näin syksyn lähestyessä kerhot ja perhekahvilat käynnistelevät pian toimintaansa kesätauon jälkeen, ja silloin löytyy kivaa tekemistä myös sisätiloissa tuttuja ja kavereita tavaten, jos aina ei huvita ulkoilla.


Tänä kesänä olen tietoisesti kiinnittänyt huomiota siihen, etten valittaisi säästä − säätila, johon emme voi mitenkään itse vaikuttaa, kun tuntuu vuosi vuodelta yhä turhemmalta aiheelta synkistellä. Varsinkin kesällä on ihmisten mielestä useimmiten joko liian viileää, liian kuumaa tai liian sateista. Minä olen nauttinut tämän kesän säistä: lämpöä on ollut riittävästi, enkä edes kaipaa tukalia hellepäiviä, jolloin kaikissa vaatteissa on liian kuuma. Jos haluaa asua helteessä ja kulkea päivät uimapuvussa, niin kannattaa ehkä harkita muuttoa Välimerelle. Sadekin kuuluu Suomen kesään, eikä sille vain voi mitään − sen sijaan niistä sadepäivistäkin kannattaa ottaa ilo irti, varsinkin lasten kanssa! :)

Seuraa Mammalandian tuoreimpia kuulumisia myös Facebookissa.

4 kommenttia:

 1. Kivannäköiset leikit :) Saako kysyä, minkä kokoiselle ko. kura-asu on sopiva? Kuinka pitkä lapsi sitä tässä käyttää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki saa kysyä! :) Kuravaatteet on kokoa 92 ja lapsi noin 90cm pitkä. Ihan tarkkaa pituutta en osaa sanoa, mutta 92 kokoiset vaatteet (osittain jo 98) on siis muutenkin tällä hetkellä käytössä :)

   Poista
  2. Kiitos, eiköhän tuo puku meillekin sitten sovi, on postissa tulossa!

   Poista
  3. Ole hyvä, toivottavasti on sopiva! :)

   Poista