31.12.2017

Joulu 2017

Joulu oli ja meni, ja nyt odotellaan uutta vuotta. Tänä vuonna saatiin viettää valkeaa joulua sopivassa pikkupakkasessa, aurinkokin paisteli niin kauniisti! Meidän joulu sujui kivasti kotioloissa, aattoa kanssamme viettivät miehen perheenjäsenet, ja joulupäivänä kyläilemään saapui minun perhettäni. Kahden pienen lapsen kanssa tuntui helpoimmalta olla joulu kotona ilman rystäämistä paikasta toiseen, ja iloksemme läheiset saapuivat sitten meille joulunviettoon. Aaton ruuat ostimme ja valmistimme appivanhempien kanssa puoliksi.

Aaton jännittävin juttu oli tietysti joulupukin vierailu. Pukki kolkutteli ovelle jouluruuan jälkeen niin kovaäänisesti, että taaperoa alkoi jännittää jo siinä vaiheessa. Kun oven takaa paljastui punanuttuinen ja parrakas tyyppi, poika suurin piirtein hyppäsi vieressä seisovan isänsä syliin. Laulelimme ja leikimme joulupukille Joulu on taas -laulun, ja sitten taapero pääsi avustamaan pukkia lahjojen jakamisessa. Mummon kanssa hän uskaltautui joulupukin viereen valokuvan ottoa varten, mutta ei halunnut vilkaista pukkia päinkään. Hellyttävää oli kuitenkin se, että kun pukki kyseli saisiko tulla ensi vuonna uudestaan, vastasi poika hiljaa "joo". <3 Jouluna kolme kuukautta täyttänyt vauva ei osannut vielä joulupukkia jännittää, ja hänet lykkäsin parrakkaan kaverin syliin, missä neiti köllötteli varsin tyytyväisenä.

Lahjojen määrä pysyi tänä vuonna järkevänä, ja paketeista paljastui mieluisia ja tarpeellisia asioita meille kaikille. En oikein pidä sellaisesta järkyttävästä lahjakaaoksesta, jolloin saatuihin juttuihin ei ehdi kunnolla keskittymään, kun jo täytyy repiä seuraavaa pakettia auki. Taaperon kohdalla tätä helpotti hieman se, että hän sai ensimmäisen pakettinsa jo aattoaamuna kuusen alle. Uudesta Duplo-pakkauksesta poika sai kivaa puuhaa koko aattopäiväksi, ja tällainen aamulla avattava lahja taitaakin jäädä meille tavaksi. Duplojen lisäksi pojan leikeissä ovat joulun jälkeen olleet erityisesti paketeista paljastuneet parkkitalo ja pikkuautot. Myös oma reppu on ollut tärkeä ja ulkona on testailtu uutta rattikelkkaa ja jääkiekkomailaa. Vauva sai lahjaksi vaatteita ja ruokailuun liittyviä juttuja − kaikki tarpeellisia tulevaisuudessa!

Itselleni parasta joulussa ihanan tunnelman ja hyvien ruokien lisäksi oli se, kun kaapit olivat täynnä ruokaa vielä monta päivää joulun jälkeenkin, ja säästyin keittiöpuuhilta. Mies on ollut lomalla joulun lisäksi myös välipäivät, mikä on mahdollistanut itselleni pitkällä vaunulenkillä käymisen lähes päivittäin, on tehnyt niin hyvää päästä reippailemaan! Tänä jouluna meillä oli vielä aito kuusi, mutta ensi jouluksi olisi käytännön syistä tarkoitus metsästää nätti muovinen versio, jota katseltaisiin sitten lukuisat joulut siitä eteenpäin. Täytyy vain muistaa olla kuusiostosten kanssa ajoissa liikkeellä sitten ensi vuonna. Toinen juttu, jonka haluaisin ensi jouluksi löytää on sellainen kankainen joulukalenteri, jossa on luukut. 

Mutta se joulusta ja joulukuusta. Kuusi vietiin pihalle toissapäivänä, ja joulu on nyt muutenkin siivottu pois; tervetuloa siis uusi vuosi 2018!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti