22.12.2017

Jouluviikon puuhia

Voi joulu, tulet taas niin äkkiä, vaikka onhan sinua odotettu − mutta miten tämä joulukuu on mennyt niin nopeasti? Vauvalle tämä tuleva joulu on ensimmäinen, taaperolle kolmas ja minulle jo kolmaskymmenes. En muista mitään ensimmäisestä tai kolmannesta joulustani, mutta tästä joulusta nelihenkisenä perheenä kannan toivottavasti kauniita muistoja mukanani koko loppuelämäni ajan.

Taapero odottaa jo kovasti joulua. Pitkin joulukuun on pieni poika ihastellut kauppareissuilla liikkeiden joulukuusia ja -koristeita. Aamuisin hän on ollut innokkaana avaamassa partiolaisten joulukalenterin luukkua. Ostin meille kuvakalenterin, koska en halua suklaakalenteria tämän ikäiselle, ja kaikenlaiset tavarakalenterit ohitin ajatuksella, että tavaraa meillä kyllä riittää − ja kohta sitä tulee taas lisää. Yhtenä yönä meidän tonttuoven viereen ilmestyi kyllä Tonttu Toljanteri ja outo jouluvieras -niminen kirja, jonka avulla olemme vähän virittäytyneet joulun tarinaan. Vinkkinä muiden taaperoiden vanhemmille, että kirjassa käsitellään uhmaikää hauskasti sadun muodossa: Toljanteri on joutunut äkäampiaisen puremaksi ja häntä vaivaa tuhmaikä, jonka yhtenä oireena on ei-tauti...

Alkuviikosta pidin taaperon kanssa pari leipomispäivää, ja testailimme uusia piparireseptejä. Gluteenittomat "terveyspiparit" ilman valkoista sokeria eivät ottaneet onnistuakseen, ja lopputuloksena paistoimme kaksi suurta piparilevyä, kun valmiita pipareita ei saanut mitenkään nostettua pellille ehjinä. Pääasia kuitenkin, että oli hauskaa: taapero kauli ja taputteli taikinaa onnessaan ainakin tunnin verran. K-ruoka -lehden gluteenittomat piparit onnistuivat seuraavana päivänä paremmin, mutta etsin edelleen sitä täydellistä gluteenittomien pipareiden reseptiä.

Joulupuuhien taustamusiikkina on Michael Bublen sijaan soinut tänä vuonna Sia − jotenkin nuo englanninkieliset joululaulut iskevät lujaa! Mariah Careyn All I Want For Christmas Is You:n voittanutta ei tietenkään ole. Lasten kauneimmat joululaulut jäivät tänä vuonna väliin flunssailun vuoksi, mutta perhekahvilan pikkujouluissa pääsimme tällä viikolla vähän laulelemaan joululauluja.

Mies kävi tänään hakemassa meille joulukuusen, ja huomisen ohjelmassa olisi sitten kuusen pystyttäminen olohuoneeseen ja koristeiden ripustaminen. Keittiössäkin riittää vielä puuhaa, sillä paistelen taas aatoksi bataatti- ja lanttulaatikot sekä leivon joulupöytään jälkiruokakakun. Aattona meille saapuvat joulun viettoon lasten toiset isovanhemmat, ja pukkikin on lupaillut saapuvansa paikalle... Taapero puheli yhtenä päivänä, että joulupukki jännittää ja sitten voi mennä äidin syliin. Poika on siis nähnyt pukin tähän mennessä tasan kerran kauppojen joulunavauksessa. Edessä on jännittävä joulu, ja nyt uskaltaa varmaa jo sanoa, että siitä tulee meidän leveysasteilla tänä vuonna myös valkea! <3

2 kommenttia:

 1. Meillä melkein saman ikäiset kuopukset.
  Blogisi on kiva, taidan jäädä seuraamaan ;)

  Hyvää joulua teidän perheelle!

  https://sannmarias.blogspot.fi/?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa seuraamaan! Ihanaa joulua teille! :)

   Poista