12.5.2018

Äitikirja-haaste

Äitienpäivän aattona sopi hyvin kirjailla vastauksia Tehtävänimikkeenä Laura -blogista lähteneeseen äitikirja-haasteeseen.

Kuinka monta lasta: 2

Minkä ikäisenä tulit ensimmäistä kertaa äidiksi: 27-vuotiaana.

Kun sain tietää olevani raskanaa, millaisia tunteita se herätti: Suurta iloa ja onnea (hymy korvissa!), lähestulkoon epäuskoa siitä, oliko se todella totta. Hyvin pian myös pelkoa ja huolia etenkin ensimmäisessä raskaudessa.

Kuvaile synnytystä kolmella sanalla: Kivulias, voimaannuttava, ihmeellinen.

Parasta äitiydessä: Onnen ja rakkauden tunteet. Tunnen joka pävä kiitollisuutta omasta perheestäni − se on unelma, joka on ollut minulla varmasti lapsesta saakka. Parasta ovat myös monet pienet asiat, joita saa lapsissa päivittäin ihastella ja ihmetellä: vauvan pienet pulleat kintut, suloiset hiuskiekurat, taaperon uudet taidot ja mielikuvituksekkaat tarinat... <3

Pahinta äitiydessä: Väsymys, riittämättömyyden tunne ja se, ettei aina pysty täyttämään omia ihanteitaan vanhemmuudesta. Lisäksi edellisen kohdan vastakohtana voisin sanoa, että äitiys tuo mukanaa myös monia, musertaviakin pelkoja, joita on välillä vaikea kestää.

Must have tavara, joka helpottaa äitiytta: Puhelin nettiyhteyksineen. Apu, käytännön vinkit, vertaisryhmät, myyntiryhmät jne. ovat kaikki helposti saatavilla. Kätevää myös sopia treffejä kavereiden kanssa ja saada seuraa vaikka leikkipuistoon. Näitä nykytekniikan hyviä puolia.

Must have tavara, joka helpottaa vauvavuotta: Tula-kantoreppu!

Paras arkiruoka: Pakastimesta sulatetut valmiit annokset (kuten makaronilaatikko) tai jääkaapista kaivetut jämäruuat, koska mikäs sen parempaa kuin säästyä kokkaamiselta kokonaan. :D Pyrin aina tekemän ruokaa isoja satseja kerrallaan, mistä osan voi pakastaa, ja usein myös syömme samaa ruokaa parina päivänä lisukkeita vaihdellen. Valmiit pakastevihannessekoitukset ovat myös ihan parhaita arkiruokailun helpottajia!

Olen hyvä äiti, koska: Laitan lapset ja perheen monessa asiassa etusijalle. Olen lapsilleni tärkeä turvalisuuden tankkauspaikka ja lohdun tuoja.

Parasta lapsiperheen arjessa: Ihanat lapset ja heidän hassutuksensa − se, että joka päivä saa nauraa!

Pahinta lapsiperheen arjessa: Keittiösotkujen siivoaminen monta kertaa päivässä ja se ainainen ruokien miettiminen.

Äitiydessä minut yllätti positiivisesti: Se, miten nopeasti heiveröistä vastasyntynyttä oppi hoitamaan. Lisäksi se, että pieneltä paikkakunnaltakin löytyi niin paljon lapsiperheille suunnattua toimintaa, kuten kerhoja, ja vielä ihan ilmaiseksi.

Minun vinkkini äideille: No ne pakastevihannekset, hyödyntäkää niitä. :D

Minun mottoni arjessa: Iloitse pienistä asioista. Muista, että lapset ovat pieniä vain vähän aikaa. <3

Kun lapset menevät illalla nukkumaan minä: Makaan olohuoneen lattialla ja teen äitiysfysioterapeutin antamia kotiläksyjä: hengittelen, venyttelen, rentoudun... Välillä istun vähän aikaa läppärin ääressä tai miehen seurana sohvalla. Kymmeneen mennessä hipsin jo sänkyyn.

Ihanaa äitienpäivää! ♥️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti