15.12.2017

Mammalandian joulukalenteri luukku 15: Tonttuovi


Mammalandian blogeissa pyörii joulukuussa bloggaajien yhteinen joulukalenteri, ja tänään on minun toisen luukkuni vuoro. Edellisellä kerralla oltiin jouluisten leipomusten maailmassa, mutta tällä kertaa ihmetellään tonttuovea, joka taitaa suklaatalon ohella olla yksi joulun uusista villityksistä.

Törmäsin tonttuoveen netissä ensimmäisen kerran vasta jokunen viikko sitten, mutta ihastuin siihen heti! Onhan se hauska ajatus varsinkin näin lapsiperheessä, että tontulle on ikioma ovi, josta tämä pääsee kulkemaan. Googlettelemalla päädyin ihastelemaan lukuisia itse tehtyjä suloisia ovia, mutta tuumin, että omat rahkeeni eivät nyt välttämättä riittäisi askarteluhommiin vauvan ja taaperon työllistäessä ihan kiitettävästi. Onneksi tonttuovia voi ostaa myös valmiina paketteina, ja niimpä naputtelin omaa silmää miellyttävän oven virtuaaliseen ostoskoriin kätevästi yhden toisen verkkokauppatilauksen yhteydessä.

Ovelle löytyi sopiva paikka taaperon huoneen oven vierestä, mihin se ilmestyi yhtenä yönä. Odotimme, että taapero huomaisi itse oven, eikä tarkkasilmäisellä pojalla siihen kauan mennytkään − aika pian heräämisen jälkeen kajahti kirkkaalla äänellä: "mikä toi on?". Ovea on ihmetelty ja siihen on koputeltu, juttelimme pojalle, että vain tontulla on avain omaan oveensa, ja ehkä hän käy öisin täällä kurkistelemassa ja puuhailemassa omia juttujaan. Jonakin tulevana yönä oven pieleen tulee vielä ilmestymään yksi hankkimani jouluaiheinen kirja, jota voimme lueskella joulua odotellessa. Sen verran voisin yrittää askarrella, että tekisin tulitikkuaskista vielä postlaatikon tontun oven pieleen.

Sellainen on meidän tonttuovi − ennen kaikkea ihana pieni asia, jonka avulla voi tuoda lapselle ja kotiin vähän joulun taikaa. 

Löytyykö teiltä ovi tontulle? :)

Eilisen Mammalandian joulukalenterin luukun voi käydä kurkkaamassa Hima Saimi -blogissa, ja huomisen luukku avautuu Nyt heti -blogissa.

Seuraa Mammalandiaa myös Facebookissa ja Instagramissa.

2 kommenttia:

  1. Hieno ovi! Monta nättiä ovea on tullut nähtyä, mutta meille ei ole vielä yhtään pesiytynyt. Pitää ajatella ensi jouluksi koko kerrostalo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tonttujen kerrostalo oliskin mainio ja lapset varmasti tykkäisi! :)

      Poista